Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες Διατάξεις» (αποτελείται από 121 άρθρα), κατατέθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή, με τη διαδικασία του επείγοντος, στη Βουλή. Πρόκειται για παλιά δοκιμασμένη συνταγή που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να επιβάλλουν δύο Μνημόνια, δύο «μεσοπρόθεσμα», εκατοντάδες «προαπαιτούμενα» και «εφαρμοστικά» αντιλαϊκά μέτρα.

Περισσότερα...

Αιδώς Αργείοι!

Για άλλη μια φορά η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού, μόνο που τώρα το έκανε για θέματα «εν ου παικτοίς».

Κατηγόρησε, λοιπόν, η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) τις Παρεμβάσεις ότι στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ τήρησαν εκκωφαντική σιωπή στο θέμα της καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Προφανώς οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ δεν σήκωσαν τα ματάκια τους πάνω από τον αφαλό τους και δεν είδαν τις αφίσες των Παρεμβάσεων για την Παλαιστίνη (τις μοναδικές που υπήρχαν), με συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμιά συμμαχία με τους δολοφόνους».

Περισσότερα...

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη!

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – ολιγαρχίας

Παλεύουμε για την ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στη συνθηκολόγα γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Η ΕΡΓ.Α.Σ. και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της ΛΑ-ΑΑΣ. Αθήνα: Πατησίων & Χαλκοκονδύλη στις 10.30πμ. Θεσσαλονίκη: Καμάρα 11.00πμ.

Πυκνώνει η κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν “καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια και την επιτήρηση. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε μια νέα κούρσα ασύστολης δημαγωγίας, σποράς νέων αυταπατών με προφανή στόχο να ρίξουν σκόνη, να σηκώσουν κουρνιαχτό για το νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων που προετοιμάζουν. Όλες οι πλευρές (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ) έχουν άλλωστε προ πολλού δώσει τα χέρια και έχουν υπογράψει από κοινού την επιβολή νέων φοροληστρικών και αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το λεγόμενο κλείσιμο της περίφημης 4ης αξιολόγησης.

Περισσότερα...

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – ολιγαρχίας

Παλεύουμε για την ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στη συνθηκολόγα γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Συνάδελφοι εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ πρόσθεσε στις πλάτες και των εργαζόμενων και του λαού ένα τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί τώρα να αντικαταστήσει την πρώτη απάτη της, ότι δήθεν θα “καταργούσε” τα μνημόνια, με μια δεύτερη απάτη : Διατυμπανίζει πως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε “έξοδο από τα μνημόνια” και ότι θα σταματήσει η “ξένη εποπτεία”.

Περισσότερα...

Της Χριστίνας Κωστούλα (διδάκτωρ Παιδαγωγικής Παραστατικών Τεχνών, επισκέπτρια λέκτορας του τμήματος χορού του Πανεπιστημίου της Μάλτας, ανεξάρτητη ερευνήτρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεγάλης Βρετανίας -Μαρξιστικό-Λενινιστικό – CPGB - ML)

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη εκπαίδευση είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και οικονομική ηγεμονία. Η ηγεμονία αυτή εκθειάζει τις καπιταλιστικές σχέσεις ως κυρίαρχη ιδεολογία και διασφαλίζει την διείσδυσή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Οι κοινωνικές σχέσεις υπό τον καπιταλισμό, ιδιαίτερα κατά την αγγλοσαξωνική του εκδοχή, χαρακτηρίζονται από τον ατομικισμό, τον μη παρεμβατισμό και την έλλειψη ελέγχου εκ μέρους ενός «ευέλικτου» δηλαδή απορρυθμισμένου κράτους με μηδαμινή ευθύνη απέναντι στους πολίτες, με αδύναμα συνδικάτα και ένα ασύδοτο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται στην αγορά και το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Το κέρδος, που είναι και ο σκοπός του καπιταλισμού, βασίζεται στην κοινωνική ανισότητα, την εκμετάλλευση και την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης που από νωρίς και μέσα απο την σχολική εμπειρία, την στοχοποιεί ως προβληματική και την αποδυναμώνει για να την υποτάξει.

Περισσότερα...