Πέθανε ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει με συγκίνηση πως ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης κορυφαίο στέλεχος του κινήματός μας, αφοσιωμένος ολόψυχα στην υπόθεση του λαού, επαναστάτης κομμουνιστής, πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Δραπετσώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Απριλίου 2015. Ο Ισαάκ έφυγε από τη ζωή, πλήρης διαύγειας, σε ηλικία 87 χρονών, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και αφού είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες νοσηλεία του, αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικό» και στη συνέχεια στο «Σωτηρία».

Ισαάκ Ιορδανίδης

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Σχιστού, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου, ώρα 5.00μμ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου.

 

Περισσότερα...

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Δευτέρα 20 Απρίλη και ώρα 8πμ στο γήπεδο της Προοδευτικής Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης

Την Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Ανάμεσα στους 69 κατηγορούμενους είναι και ολόκληρη η κοινοβουλευτική της ομάδα καθώς και τα αρχηγικά στελέχη της Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασσιδιάρης, Χρ. Παππάς. Η δίκη πραγματοποιείται επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή

Περισσότερα...

 του Γιώργου Καββαδία

«Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου είδους διαδικασίες, υπάρχουν (...)αξιολογήσεις, όσον το δυνατόν αντικειμενικές... Αυτό είναι θέση αρχής ... δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ...»
(Αρ. Μπαλτάς, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, 25 – 2 - 2015)

Περισσότερα...

του Γιώργου Κ. Καββαδία

Την ώρα που η φτώχεια και οι ανισότητες θεριεύουν, οι πλούσιοι αυξάνονται και πολλαπλασιάζουν με ραγδαίους ρυθμούς τις περιουσίες του. Σε όλο τον πλανήτη από το 2008 μέχρι το 2014 διπλασιάστηκε ο αριθμός των δισεκατομμυρίων φτωχών, ενώ ταυτόχρονα υπερδιπλασιάστηκε και ο αριθμός μιας χούφτας κροίσων, που από 793 ανήλθαν στους 1.826. Μόλις 85 μεγιστάνες κατέχουν πλούτο, όσο 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι μαζί! (Λίστα περιοδικού Forbes).

Περισσότερα...

Η σχολική εκπαίδευση

πριν από τις εξετάσεις πρόσβασης

στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Του Χρήστου Κάτσικα

1. Στη συζήτηση για το σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων, οφείλουμε να επισημάνουμε τους οικονομικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς όρους που επιδρούν, στη διάρκεια της φοίτησης, πολύ πριν οι μαθητές, ως υποψήφιοι, φτάσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στην έκβαση αυτής της φοίτησης και σε τελευταία ανάλυση στη

Περισσότερα...

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/3 συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με βασικά θέματα την εκτίμηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς επίσης και την οργάνωση του 17ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο διάστημα 1 – 4 Ιουλίου.

Περισσότερα...