Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα απειλείται να καταπνιγεί στη πράξη. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τίθενται στο μέλλον“ εκτός νόμου” και η αστυνομία θα έχει την εξουσία να τις διαλύει , τις απαγορεύει, να ορίζει το δρομολόγιο τους και να τις περιορίζει και όποιος δεν υπακούει στις αστυνομικές αποφάσεις θα υφίσταται ποινικές κυρώσεις.

Μπροστά σε αυτή την σοβαρή αντιδημοκρατική απειλή είναι ανάγκη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να κινητοποιηθεί άμεσα για να την αποτρέψει.

Η ΕΡΓ.Α.Σ προτείνει , γι’ αυτο το σκοπό , στις Γενικές Συνελεύσεις και στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων το παρακάτω ψήφισμα:

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δέσμη ακραία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνει.

Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα να «απαγορεύει- να περιορίζει -διαλύει δημόσιες συναθροίσεις».

Καθιερώνει το φακέλωμα εκείνων που οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις απαιτώντας από αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας τους και τι σκοπεύουν να κάνουν. Οι διοργανωτές καθίστανται υπεύθυνοι για ότι τυχόν συμβεί σε μια διαδήλωση και θα τους επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.

Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με χουντικής έμπνευσης διατάξεις. Έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του αντισυνδικαλιστικού νόμου που καταπατά την απεργία. Επιχειρούνται να επιβληθούν την ώρα που προωθούνται πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων ,εκ περιτροπής εργασία ,μειώσεις μισθών ,τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων κλπ).

Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο «γύψο» την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών ,των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη πάει να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι ,με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική πολιτική .

-Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο

-Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει.

-Να μην επιτρέψουμε να αφαιρεθούν από τους εργαζομένους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους με τις οποία υπερασπίζουν και διεκδικούν εργασιακά ,συνδικαλιστικά ,κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τους

-Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα

- Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΑΣΕΠ οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ. Η προκήρυξη αυτή μαζί με τους πίνακες που προέκυψαν δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γνωστό πια προσοντολόγιο, που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Στους νέους πίνακες που ανακοινώθηκαν, χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είδαν το όνομα τους να κατρακυλά χιλιάδες θέσεις. Δάσκαλοι που πρόσφεραν χρόνια στο δημόσιο σχολείο, αλλά και νέοι συνάδελφοι που τώρα ξεκίνησαν να υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση πετάγονται στην πραγματικότητα στην ανεργία. Ο προγραμματισμός ολόκληρων οικογενειών ανατρέπεται. Συνολικά οι νέοι πίνακες ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό για το οποίο το εκπαιδευτικό κίνημα φωνάζει εδώ και ενάμιση χρόνο. Το γεγονός δηλαδή, ότι το προσοντολόγιο ήρθε να χτυπήσει το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Πλέον, αν κάποιος θέλει να παλέψει για μια θέση στον ήλιο της δημόσιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ξοδέψει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα για να κυνηγήσει κάθε είδους τίτλο, 2ο πτυχίο, μεταπτυχιακό και 2ο μεταπτυχιακό, σεμινάρια, πιστοποιήσεις επί πιστοποιήσεων, ξένες γλώσσες μέχρι και... διδακτορικό.

 

Περισσότερα...

Εδώ και ημέρες εξελίσσεται μία απαράδεκτη, πρωτοφανής και συνάμα αντιδημοκρατική διαδικασία εις βάρος εκπαιδευτικών-Διευθυντών Γυμνασίων στην πόλη της Νάουσας, όπως φάνηκε από τα πράγματα δυστυχώς με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας!

Περισσότερα...

του Γιάννη Σπυράλατου

Μέσα στο πάνδημο κακό στήθηκε βιαστικά το σκηνικό για το θεατρικό ''Της Αριστείας''. Τα βαφτίσια έγιναν με κλειστά τα σχολεία και τις εκκλησίες, ενώ στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ (ΥΠΑΙΘ) βούτηξαν εν μια νυκτί τα ''Πειραματικά''και τα ονόμασαν ''Πρότυπα''(Ν.4692/12-6-2020). Ντυμένα με τα βαφτιστικά τους τα πρώην Πειραματικά ανέβηκαν στη σκηνή της εκπαίδευσης για το νέο ρόλο. Ο σκηνοθέτης της παράστασης αναζητώντας πρότυπα (μοντέλα) με ταλέντα κάλεσε τους υποψήφιους για ακρόαση στις 29-6-2020. Για την επιλογή των άριστων ορίστηκαν και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Ο διαγωνισμός προέβλεπε έλεγχο δεξιοτήτων με σκοπό την ''αυτοβελτίωση'' στην περίπτωση που ο υποψήφιος έπαιρνε το ρόλο και τη θέση.

Περισσότερα...

Συνάδελφοί μου Καθηγητές εμένα με νοιάζει!

Mε τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως γκρεμίζουν ό,τι απέμεινε όρθιο στο Δημόσιο Σχολείο! Και με τα νέα ωρολόγια προγράμματα καταργούν μαθήματα, διώχνουν μαθητές, απολύουν χιλιάδες αναπληρωτές, απειλούν με διαθεσιμότητα χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Περισσότερα...

Εξαφανίζουν μαθήματα, εξοστρακίζουν εκπαιδευτικούς, φτωχαίνουν την εκπαίδευση!

Να μην περάσουν οι νέες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων!

Με την τακτική του “ξαφνικού θανάτου” η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων από τα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των ΓΕΛ. Οι νέες αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής των ευρύτερων αλλαγών που επίκεινται στα αναλυτικά προγράμματα, σύμφωνα με τις προγραμματικές διακηρύξεις της Κεραμέως τον περασμένο Ιούλη.

 

Περισσότερα...