Κάτω το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταπάτηση του ασύλου!

Καταγγέλλουμε το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων!

Με ομοβροντία αντιδραστικών νομοθετημάτων υποδέχεται η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενεργοποιεί για μια ακόμα φορά το καθεστώς των χουντικών απαγορεύσεων των συναθροίσεων “καθ’ άπασαν την επικράτεια”, στοχοποιώντας τη νεολαία που αντιστέκεται στην επιβολή των νέων αντιδραστικων μέτρων. Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η καταστολή των μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα...

Κάτω το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταπάτηση του ασύλου!

Με ομοβροντία αντιδραστικών νομοθετημάτων υποδέχεται η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Εν μέσω πανδημίας συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της κατεδάφισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, βάζοντας στο στόχαστρο τώρα τα ΑΕΙ και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, φέρνοντας για ψήφιση νέο πακέτο μέτρων. Αφού πρώτα νομοθέτησε την κατάργηση του ασύλου, νομιμοποιώντας τον αυταρχισμό και την καταστολή στο χώρο των πανεπιστημίων, καθώς και το χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα θεσπίζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία. Είναι ένα ακόμα αντιδημοκρατικό μέτρο που στόχο έχει να χτυπήσει βάναυσα το φοιτητικό συνδικαλισμό. Αποτελεί προέκταση των ευρύτερων κυβερνητικών σχεδιασμών για το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, την χειραγώγηση των συνδικάτων, τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων στη διαδήλωση και την απεργία.

Περισσότερα...

Όλοι στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 14/1 στις 12.00μμ στα Προπύλαια

Να λειτουργήσουν τώρα όλα τα σχολεία με μέτρα υγειονομικής προστασίας!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Η νέα χρονιά βρίσκει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αντιμέτωπες με τα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση επανέρχεται με τις διαγραφές των φοιτητών, καταπατά βάναυσα το άσυλο θεσπίζοντας το αντιδημοκρατικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε συνέχεια της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, προωθεί περικοπές στους εισακτέους προωθώντας νέα ταξικά μέτρα αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Περισσότερα...

Τη νύχτα 8 προς 9 Ιανουαρίου 1991, ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας πέφτει νεκρός μπροστά στο σχολικό συγκρότημα «Βουδ» στην Πάτρα, χτυπημένος από το δολοφονικό χέρι του ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα.

Η συμμορία των Καλαμπόκα-Σπίνου με την ανοχή και στήριξη του νομάρχη Αχαΐας Κ. Μπεκίρη, του Ν. Νικολόπουλου, υπεύθυνου της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, με υπουργό τον Β. Κοντογιαννόπουλο, ο οποίος μεταπήδησε στο… ΠΑΣΟΚ, για να τον φάει αμείλικτα η ιστορική λήθη.

Περισσότερα...

ριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο, δηλώνοντας ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από τις 7 Γενάρη του νέου έτους, παρατείνοντας έτσι το λουκέτο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για άλλον ένα μήνα. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συνέχεια του lockdown στα σχολεία ήρθαν σε συνέχεια των πανηγυρισμών του Μητσοτάκη για τη δήθεν μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης, το οποίο κατά την κυβέρνηση προχωρά απρόσκοπτα από το καλό στο καλύτερο. Μάλιστα ο Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι “μετά το τέλος της πανδημίας θα μας έχει μείνει το Ψηφιακό Σχολείο”, εννοώντας προφανώς πως όσα μέτρα πάρθηκαν τώρα ως έκτακτα ήρθαν για να μείνουν μόνιμα σαν βαρίδι πάνω στο σώμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Κι ας διατείνεται ψευδώς και υποκριτικά η Κεραμέως πως “καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία”.

Περισσότερα...

 

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου!

Κάτω ο νέος φοροληστρικός – αντιλαϊκός προϋπολογισμός!

Όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί εξοργιστική πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό. Σε μια περίοδο που η φτώχεια και η ανεργία παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και η πανδημία τσακίζει την υγεία του λαού ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2021 φέρνει νέες δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, στα επιδόματα ανεργίας, μειώνει τα κονδύλια για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα αυξάνει τη φορολογία του λαού ενώ χαρίζει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο!

Περισσότερα...