Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε

Έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης, σύντροφος, συναγωνιστής και φίλος, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του στα 44 χρόνια του.

Μαχόμενος δάσκαλος της πράξης στο σχολείο, στην ειδική αγωγή, στους μετανάστες και τους άνεργους, αλλά και μαχητικός αγωνιστής στο εκπαιδευτικό κίνημα για μια δημόσια δωρεάν παιδεία και στους κοινωνικούς αγώνες του καιρού μας ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, ο Σάββας θα λείψει από κάθε έναν που παλεύει σήμερα για ένα δικαιότερο κόσμο.

Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται κρατάμε σαν εφόδιο την αυτάπαρνησή του και το δόσιμό του, την πολύπλευρη και ακούραστη δράση του, την απαίτησή του για δικαιοσύνη.

Αθήνα, 21.4.2012

Aφού έδωσαν την έγκρισή τους για την πραγματοποίηση των εθνικών μας εκλογών, EE και ΔNT έρχονται τώρα να υποδείξουν στον ελληνικό λαό «ποιους πρέπει» ή «ποιους δεν πρέπει» να ενισχύσει με την ψήφο του. Στην πραγματικότητα, Aμερικάνοι, Γερμανοί και οι συν αυτοίς, δεν έχουν καμία προτίμηση για το αν θα κυβερνά η NΔ, το ΠAΣOK ή οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό κόμμα την επομένη των εκλογών στην Eλλάδα, αρκεί αυτό να μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση του «εξυγιαντικού» προγράμματος της τρόικας.

Περισσότερα...

EE και ΔNT- μαύρο συνδικάτο, η Eλλάδα δεν είναι προτεκτοράτο!


 

Tο κακόφημο ελληνικό PSI που για μήνες συνδέθηκε με τη «σωτηρία της πατρίδας», που για μήνες αποτέλεσε το υπαρξιακό στοιχείο της κυβέρνησης Παπαδήμου, που για μήνες έγινε πρωτοσέλιδο στα παγκόσμια MME, που για μήνες απασχόλησε τρείς Συνόδους Kορυφής και τέσσερις συνεδριάσεις του Eurogroup, που για μήνες οδήγησε στα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ σε βάρος των εργατολαϊκών στρωμάτων, που για δεκαετίες θα σηματοδοτήσει την καταστροφική πορεία του λαού μας, έκλεισε στο 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των Cac's (ρητρών συλλογικής δράσης). Aπό το σύνολο των ομολόγων ύψους 177 δις ευρώ που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, συμμετείχαν στο πρόγραμμα κάτοχοι ομολόγων ύψους 152 δις, ενώ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν κάτοχοι ομολόγων ύψους 25 δις. Aπό ένα σύνολο ομολόγων ύψους 17,4 δις, που διέπονται από το ξένο Δίκαιο (αγγλικό, γαλλικό, ιαπωνικό) στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τα 12,3 δις  και δεν εντάχθηκαν 5,1 δις. Aπό τα εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο ομόλογα, ύψους 9,8 δις, που διέπονται κατά πλειοψηφία από το ελληνικό δίκαιο, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τα 7 δις και δεν εντάχθηκαν 2,8 δις. Στο σύνολο των ομολόγων των παραπάνω κατηγοριών, ύψους 206 δις ευρώ, στο πρόγραμμα PSI εντάχθηκαν 174 δις και δεν συμμετείχαν ομόλογα ύψους 32 δις. Στο 85,8% (152 δις) ανήλθαν οι δηλώσεις συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων στη διαδικασία του PSI. Σύμφωνα δε, με την ανακοίνωση του υπουργείου, αφού ενεργοποιηθούν και οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει σε 95,7% (περίπου 197 δις ε).

Περισσότερα...

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους δασκάλους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας) για την ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου  Κυριακή (σχολικό σύνβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος», επειδή βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί όχι μόνον είχαν κάθε δικαίωμα να πράξουν όπως εκτιμούσαν σωστό, αλλά και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες εναντίον των συγκεκριμένων υποψηφίων από συλλόγους διδασκόντων για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Περισσότερα...

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ/ αντιτετράδια της εκαπίδευσης καταδικάζει τη δίωξη που ασκήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο κατά της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη, διευθύντριας στο 2ο Δ.Σ. Παιανίας, η οποία καλείται σε απολογία, γιατί όπως υποστηρίζει ο περιφερειακός δ/ντής, δεν υλοποίησε την εγκύκλιο 1477/8-2-12 και διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος γιατί αρνείται να εκτυπώσει και να αναρτήσει, σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξεως "Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα”», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο»!
 Επίσης στο αιτιολογικό κείμενο την επιπλήττει, γιατί θεωρεί την απάντησή της ειρωνική, και όπως λέει «άσκησε έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή και έθεσε προϋποθέσεις προκειμένου να εκτελέσει το καθήκον…».
Στη συνέχεια διαπιστώνει ότι οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες … καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».

Όλα αυτά γιατί η συνάδελφος Φραγκάκη ζήτησε μελάνι, χαρτί, πετρέλαιο και αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 τευχών των «Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης», η Συντακτική Επιτροπή, με την πολύτιμη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών, προχωρούν με μεθοδικότητα στην ανασυγκρότηση της επίσημης ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού.

Σε πρώτη φάση, στη διεύθυνση www.antitetradia.gr, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει τον «Οδηγό» των Αντιτετραδίων (τεύχος 94) σε μορφή «excel». Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικές

α) με το χρόνο έκδοσης ενός-εκάστου τεύχους των Αντιτετραδίων

β) με τα άρθρα που αυτό εμπεριέχει

γ) με την έκταση των άρθρων

δ) με τους συντάκτες τους, και

ε) με το περιεχόμενο των άρθρων.

Παράλληλα, η Συντακτική Επιτροπή των Αντιτετραδίων δρομολογείκαι την ηλεκτρονική ανάρτηση

Περισσότερα...