Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στην εκπαίδευση για μια ακόμα φορά. Φόβισε το «αντισυνταγματικό τόξο» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αποενοχοποιήσε τους καθηγητές «που τους είπανε αλήτες» και ενεργοποίησε τα δημοκρατικά και αγωνιστικά αντανακλαστικά του κλάδου. Αντικειμενικά η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις ξεπερνούσε τα στενά όρια του κλαδικού συνδικαλισμού, έπιανε το νήμα των χαμένων αγώνων, συναντούσε τους ναυτεργάτες, το ΜΕΤΡΟ και τους ΟΤΑ (τους επιστρατευμένους κλάδους) και απαντούσε στο κεφαλαιώδες ζήτημα της πολιτικής καταστολής και της συνταγματικής εκτροπής. Συνασπίστηκαν εναντίον της όλα τα κόμματα του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή) συνεπικουρούμενα από τα εντεταλμένα ΜΜΕ. Συναντήθηκαν στην υπονόμευσή της, είτε εξαρχής είτε στην πορεία, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις που υπερψηφίστηκε από πρωτοφανείς σε μαζικότητα Γ.Σ., συγκέντρωσε το 92% των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και δέσμευε τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων και το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, στις 15 του Μάη εκτυλίχθηκε ένα πραξικόπημα που αγνόησε αυτή την πλειοψηφία και ανέκοψε τη δυναμική του κλάδου που «έβγαινε στο φως», χωρίς να αφήνει ούτε την ελάχιστη χαραμάδα αντεπίθεσης.

Περισσότερα...

- Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, θα 'ναι μακρύς και παρατεταμένος, θα 'ναι νικηφόρος!
- Κανένας δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!
- Με μαζικούς πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς όρους επιδιώκουμε την ανατροπή της επιστράτευσης!

Κάτω η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών!1. Η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αποτελεί τη συμπύκνωση, προέκταση και κατάθεση της αγωνίας χιλιάδων εκπαιδευτικών που βλέπουν το Δημόσιο σχολείο να απαξιώνεται, το μισθό και τη σύνταξη να σφαγιάζονται και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις να καίγονται στην πυρά. Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις, που κατατέθηκε πρώτα [25/4] από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις δημόσια και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής ενός ιστορικού κλάδου που είδε την τελευταία τριετία το δημόσιο σχολείο να διαλύεται, τα εισοδήματά του να μειώνονται κατά 40%, το μέλλον του στο Δημόσιο Σχολείο να είναι επισφαλές [με τις απολύσεις και τις αναγκαστικές μεταθέσεις] και το απολυτήριο του λυκείου να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία. Ως εκ τούτου η απεργία είναι ΔΙΚΑΙΗ.

Περισσότερα...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.
  • ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Γ.Σ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
  • ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της ποινικοποίησης της απόφασης-εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία- μέτρο που μετατρέπει κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση σε ιδιώνυμο αδίκημα-απαντά η τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας(Ν.Δ-ΠΑΣΟ-ΔΗΜΑΡ) στις προγραμματιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθηγητών, αποκαλύπτοντας –με τον πιο αποκρουστικό τρόπο- τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της και προβάλλοντας κυνικά τον εκφασισμό της πολιτικής του κράτους ως κυρίαρχη επιλογή της.

Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

 

"α. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.

β. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

γ. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους"

Δηλώσεις του Yπουργού Παιδείας σήμερα το μεσημέρι μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των καθηγητών ούτε μέσω της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας που έχουν εξαπολύσει τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Περισσότερα...

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων εκπαιδευτικών ΔΕ.


Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμορφώθηκε τελικά, μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της απεργίας από 17 Μάη και μετά. Με τη μορφή 24ωρης απεργίας στις 17 Μάη ημέρα Παρασκευή και πενθήμερης απεργίας 20 έως 24 Μάη (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και νέες Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων.
Η τυπική επικύρωση θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου και θα συζητηθούν και τα απαιτούμενα μέτρα για τη στήριξη της απεργίας και τις επαφές με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες. Η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ για την επικύρωση της πρότασης της ΟΛΜΕ θα γίνει την Τρίτη 14 Μάη

Περισσότερα...

Ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με την έναρξη των μαθητικών διακοπών του Πάσχα το πολυνομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που έρχεται να ολοκληρώσει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού, τη συντριβή της ασφάλισης και την απογείωση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα σαρωτικό νομοσχέδιο του οποίου οι επιπτώσεις θα φανούν σταδιακά , ενώ οι πρώτες συνέπειες θα φανούν άμεσα ακόμα και πριν το Πάσχα.

Οι επιπτώσεις αυτές αφορούν τις απολύσεις αρκετών χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα είτε με το πρόσχημα του επίορκου είτε με την κατάργηση φορέων του δημοσίου που θα οδηγήσει τους συμβασιούχους και τους εργαζομένους με σχέση ιδιωτικού δικαίου στην απόλυση, καθώς και την απόλυση όλων εκείνων των οποίων η οργανική θέση καταργείται. Είναι γεγονός ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις οι οποίες αναμένονταν εδώ και αρκετό καιρό, ολοκληρώνουν ένα βαθύτατα αντιδημοκρατικό

Περισσότερα...