Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Αν και «ισοδύναμη» η τηλεκπαίδευση με τη δια ζώσης εκπαίδευση σύμφωνα με τη Ζ. Μακρή ο Κ. Μητσοτάκης μιλά για παράταση σχολικού έτους ή μειωμένες διακοπές το Πάσχα.

Σενάρια για επέκταση του σχολικού έτους αλλά και τον περιορισμό των διακοπών του Πάσχα κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και μεταξύ αυτών είναι μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. «Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα, τα οποία είναι αναμενόμενα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα...

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία και η καταστολή!

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους με μαζικότητα και μαχητικότητα παλεύοντας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με βασικά αιτήματα να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών και τις νέες περικοπές εισακτέων στα ΑΕΙ.

 

Περισσότερα...

Όχι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα!

Για μια ακόμα φορά χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, για να καταγγείλουν και να απαιτήσουν να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης που καταπατούν βάναυσα το άσυλο προωθώντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, χτυπούν τον ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό και τα δημοκρατικά δικαιώματα, βάζουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και στην πρόσβαση στα ΑΕΙ επαναφέροντας το αυταρχικό μέτρο των διαγραφών μαζί με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Περισσότερα...

Πέμπτη 4 Φλεβάρη στα Προπύλαια 1.00μμ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης!

Μέσα στη νύχτα και κατά την προσφιλή της τακτική έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο της πολιτικής της το άσυλο και τον φοιτητικό συνδικαλισμό, θεσπίζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία. Την ίδια στιγμή επιβάλλει τις διαγραφές φοιτητών και το μέτρο της “ελάχιστης βάσης εισαγωγής”, δύο ακόμα σκληρά ταξικά μέτρα που έχουν σαν στόχο την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον αποκλεισμό πολλών χιλιάδων νέων χτυπώντας πρώτα και κύρια τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία* 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των προβληματισμών της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για κατάθεση τηλεβαθμολογίας με στόχο τη νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης και τη δημιουργία ψευδαισθήσεων περί κανονικότητας. Παρόλο που πέρσι, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη (Μητσοτάκης, Γεραπετρίτης, Υπουργείο Παιδείας μέσω επίσημων οδηγιών) διατύπωναν την άποψη ότι «η τηλεκπαίδευση δεν είναι κανονική εκπαιδευτική διαδικασία», ότι «αυξάνει τις ανισότητες» και ότι «στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία». Φέτος απαιτούν την υποταγή των εκπαιδευτικών στην κανονικότητα της τηλεκαπίδευσης. 

Περισσότερα...

Παρακολουθήστε ζωντανά στο YouTube [https://youtu.be/pUqcZdJ-Veg]

την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία με θέμα

30 Χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα30 χρόνια ασίγαστοι πανεκπαιδευτικοί αγώνες

Ομιλητές: Θανάσης Τσιριγώτης, Αγγελική Φατούρου

 Παναγιώτης Αργυράκης, Φοίβος Αδριανός

Συντονίζει τη συζήτηση o Χρήστος Κάτσικας

Σάββατο, 30 Γενάρη , 17:00

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από το YouTube. Ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://youtu.be/pUqcZdJ-Veg