Το σχολείο στη… «φορμόλη»!

Σύμφωνα με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στις 22-07-2019 στη Βουλή, ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το Δημοτικό έως το Λύκειο, μελετάται από το ΥΠΑΙΘ. Στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2020 η υπουργός δήλωσε ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής«ήδη ετοιμάζει νέα προγράμματα σπουδών από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, στη βάση της πολύ σημαντικής δουλειάς που είχε γίνει μέχρι το 2014»ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά ότι«ετοιμάζεται η αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων».

Περισσότερα...

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών από γνωστούς εργολάβους της παραπλάνησης και συκοφάντησης οι οποίοι μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ προωθούν τον κοινωνικό πόλεμο, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία.

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε πως η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Ιούνιου, αναβάλλεται εξ αιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών χώρων για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 28.6.2020.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση μόλις επανέλθει η λειτουργία των πολιτιστικών χώρων.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση

την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 7.00μμ

στην διαμορφωμένη ταράτσα του πολιτιστικού χώρου "Σήμα" (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη)

Οι διακηρύξεις και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κρύβουν ένα σχολείο πιο σκληρό, πιο ανταγωνιστικό, πιο ταξικό

  • Η κρίση της πανδημίας ως πρόσχημα - εργαλείο για την επιτάχυνση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων
  • Η "κανονικότητα" των περικοπών και οι νέοι "κόφτες" από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο
  • Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας: το πρώτο βήμα για την εισβολή του νεοεπιθεωρητισμού
  • Εξ αποστάσεως, κάμερες και τηλεργασία: Αθέατες όψεις
  • Το εκπαιδευτικό κίνημα: Απολογισμός και προοπτική των κινητοποιήσεων​

Στην εκδήλωση - συζήτηση θα μιλήσουν οι

Γιώργος Καββαδίας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

Χρήστος Κάτσικας, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ ΔΔΕ Δ' Αθήνας

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7.00μμ στην διαμορφωμένη ταράτσα του φιλόξενου πολιτιστικού χώρου "Σήμα" (Ισαύρων 29Γ' και Χαρ. Τρικούπη)

Μετά την εκδήλωση το "Σήμα" ανοίγει το μπαρ του για τους φίλους του Εκπαιδευτικού Ομίλου για ένα δροσιστικό ποτό και συζήτηση.

100.000 αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως «καύσιμη ύλη»

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αποτελούν το 1/4 των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση (περίπου 41.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια το 2019-2020) παραμένουν στο επίκεντρο των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων για δύο πολύ βασικούς λόγους. Ο ένας είναι αυτονόητος και υπηρετεί  τους οικονομικούς στόχους για το φθηνό, ευέλικτο σχολείο των  μηδενικών διορισμών! Ο άλλος παρουσιάστηκε αναλυτικά στο «Υπόμνημα» του πρόσφατου λεγόμενου «εθνικού διαλόγου για την παιδεία»: «Στρατολόγηση νέου δυναμικού –αποφοίτων των πανεπιστημίων κατά την τελευταία πενταετία, µε φρέσκιες γνώσεις, όρεξη για δουλειά και δυνατότητα διαμόρφωσης νέων επαγγελματικών συνηθειών», κοντολογίς, νέοι εργαζόμενοι που θα φέρουν την κουλτούρα, την αντίληψη των νέων εργασιακών σχέσεων! Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, ευέλικτοι, πειθαρχημένοι, συνεχώς «αξιολογούμενοι».

Περισσότερα...

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη με τους αρμόδιους υπουργούς υγείας και Εσωτερικών υπέγραψαν απόφαση για τη διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης σε ανοιχτό χώρο, με συμμετοχή των μαθητών, των γονέων/κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου τρίτου της υπ’ αρ. 51888/ ΓΔ4/6.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών «Τρόπος επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους» (Β’ 1739), «κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης σε ανοιχτό χώρο, με συμμετοχή μόνο των μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου και λαμβάνοντας με ευθύνη Διευθυντή, όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όπως ενδεικτικά, με σταδιακή διεξαγωγή των τελετών αυτών, ανά τάξη ή τμήμα».

Περισσότερα...