Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

1. Το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ από άποψη εμφάνισης, θέσεων και προγράμματος δράσης αποτέλεσε μια θριαμβευτική νίκη του κλάδου των εκπαιδευτικών και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Το συνέδριο υιοθέτησε το 80% των θέσεων των Παρεμβάσεων, θεμελίωσε ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσης και ανέδειξε τις Παρεμβάσεις σε τρίτη δύναμη (75 ψήφοι).
Σ' αυτήν την πορεία καθοριστικότατη υπήρξε η συμβολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου τόσο στο τμήμα των θέσεων όσο και της προβολής και υπεράσπισής τους.

Περισσότερα...

Το 16ο συνέδριο της OΛΜΕ εκφράζει τη βούληση - πρόθεσή του για συνδικαλιστική ενοποίηση των δύο εκπαιδευτικών κλάδων, που σήμερα εκπροσωπούνται από τις ομοσπονδίες OΛΜΕ και ΔOE.

Για το σκοπό αυτό αποφασίζει τον ορισμό διαπαραταξιακών επιτροπών σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που θα συντονίσουν τη διαδικασία για την επίτευξη του στόχου της ενοποίησης.

Oι επιτροπές αυτές θα αναλάβουν να προβούν σε όλες τις συνδικαλιστικές και οργανωτικές ενέργειες που θα φέρουν σε συνεννόηση και κοινή δράση τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (κοινές συνεδριάσεις Δ.Σ., κοινές συνελεύσεις, κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις).

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-25 Iουνίου, περίοδο γενικευμένης επίθεσης σε δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικούς και συνολικότερα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους(επιστράτευση καθηγητών, απολύσεις στην EPT, προώθηση με ταχύτατους ρυθμούς μέτρων που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων)- η 82η Γενική Συνέλευση της ΔOE καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Oμοσπονδίας και αντιπροσώπων στην AΔEΔY.

Πρόκειται για το συνέδριο μιας από τις μαζικότερες Oμοσπονδίες εργαζομένων, καθώς αφορά περί τις 60 χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εκπροσωπήθηκαν από 599 εκλεγμένους αντιπροσώπους. Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό το βάρος της επίθεσης κυβέρνησης Σαμαρά-Bενιζέλου, που ρίχνει όλα τα βέλη

Περισσότερα...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στη διαδικασία αυτή πήραν μέρος περισσότεροι από 43.000 εκπαιδευτικοί και επέβαλαν σημαντικές αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων της Ομοσπονδίας. Πολλοί, και όχι μόνο η κυβέρνηση, θορυβήθηκαν από τις αποφάσεις του Συνεδρίου και την καθοριστική συμβολή των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δ.Ε. σε αυτές. Και έχουν τους λόγους τους.

Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελός του. Έτσι, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε απολύσεις, στη διάλυση του

Περισσότερα...

Με τη συντριπτική υπερψήφιση των θέσεων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων και την εντυπωσιακή εκλογική τους άνοδο (50%), έληξε το 16ο συνέδριο της OΛΜΕ. Το 16ο συνέδριο (437 σύνεδροι) διεξήχθη κάτω από μια διπλή σκιά: Την πρόταση για απεργία στις εξετάσεις που συνάντησε την επιστράτευση της ΝΔ και την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση και αφετέρου κάτω από το φάσμα των μετακινήσεων - απολύσεων που ζητάει η τρόικα και εκτελεί πειθήνια η κυβέρνηση.
Από την αρχή φάνηκε η εχθρότητα της ηγεσίας της ΔΑΚΕ μπροστά σ' ένα κοινό που αναφερόταν στην αριστερά, ο τρόμος της ΠΑΣΚΕ ύστερα από το εκλογικό γκρέμισμα και την πολιτική αποσάρθρωσή της, η προσπάθεια τσιμενταρίσματος του ΠΑΜΕ και η νέα αυτοπεποίθηση των Παρεμβάσεων μέσα στις οποίες δρουν δυναμικά οι σύντροφοι/ισσες του Εκπαιδευτικού Oμίλου.

Περισσότερα...

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές απολύθηκαν. 8.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών συζητιούνται, οι πρώτες μέχρι τα μέσα Ιούλη. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ανακοινώθηκαν. Τα νομοσχέδια για τις αντιδραστικές αλλαγές στο γενικό και τεχνολογικό Λύκειο, προαναγγέλθηκαν από τον υπουργό παιδείας. Παιδεία, υγεία, δημόσια αγαθά διαλύονται. Εργασία, δικαιώματα και ζωές υποθηκεύονται.

Περισσότερα...