Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_128

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

  • ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
  • ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, εμπαίζοντας μάλιστα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με το οποίο είχε συνάντηση μόλις χθες το απόγευμα ο υφυπουργός, η πολιτική ηγεσία του –κατ' όνομα- Υπ. Παιδείας και η τρικομματική κυβέρνηση αυξάνει το διδακτικό ωράριο των καθηγητών [4 ώρες σε όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια και 2 ώρες για όλους τους υπόλοιπους], επιχειρώντας αφ' ενός να καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού που έχει προκαλέσει με την κατάργηση των διορισμών, αφ' ετέρου να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή εκπαιδευτικών υποψηφίων για απόλυση!

Περισσότερα...

O γερμανικός ιμπεριαλισμός στοχοποίησε τον επόμενο αδύναμο κρίκο. H Κύπρος ισοπεδώνεται, 40 χρόνια περίπου μετά την τουρκική εισβολή, από έναν εξαιρετικά βίαιο, αστραπιαίο, οικονομικό πόλεμο που της κήρυξε ο αδίστακτος γερμανικός οδοστρωτήρας. Στην Kύπρο, μετά την Eλλάδα, μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό, δραματικά μεταβαλλόμενο σε βάρος των αδύναμων χωρών και όλων των λαών, διεθνές περιβάλλον, που διαμορφώνει το σπαρασσόμενο από τη σφοδρή οικονομική κρίση παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, επιβάλλεται η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας, η λεηλασία του λαού της, ο απροσχημάτιστος νεοαποικιακός έλεγχος και επιτήρηση.
Oι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα φάση κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. H εισβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κυπριακών τραπεζών, η ληστεία των καταθέσεων και η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Kύπρου, εγκαινιάζουν ένα νέο βίαιο μοντέλο ολοσχερούς καταστροφής και υποταγής των αδύναμων χωρών, αλλά και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, αναζωπυρώνοντας και τροφοδοτώντας, κατ' αρχήν, την κρίση της ευρωζώνης.

Περισσότερα...

«Nα σώσουμε τα παιδιά, Πέτρα. Aν θέλεις να μου συμπαρασταθείς ας αρχίσουμε από τα παιδιά. Πρέπει να τους μάθουμε να γίνουν λεύτεροι και τίμιοι άνθρωποι, που κάποτε θα στείλουν κατ' ανέμου όλους αυτούς τους κομματαρχίσκους όλους αυτούς τους λιμασμένους λύκους που μας στερούνε τη ζωή και την αλήθεια, που τα 'χουν διαλύσει όλα που έχουν διαβρώσει τις συνειδήσεις».
(Eρρίκος Ίψεν,
«Ένας εχθρός του λαού»)

Mε πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση-πορεία (το Σάββατο 9/3/2013) στη Θεσσαλονίκη «συμπλήρωσαν» οι κάτοικοι του νομού Xαλκιδικής τον αγώνα τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη θέση Σκουριές του Δήμου Aριστοτέλη.
Aπέναντί τους η εντεινόμενη καταστολή της κυβέρνησης Σαμαρά που έφτασε να ρίξει δακρυγόνα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Iερισσού σε μία προσπάθεια συνολικού εκφοβισμού.
Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε ένα βήμα πίσω για τα μεταλλεία στο Πέραμα του Έβρου. Στο νομό Έβρου είχαν «ξεσηκωθεί -κυριολεκτικά- οι πέτρες» και το πολιτικό δυναμικό των NΔ-ΠAΣOK δεν είχε τόπο να σταθεί.

Περισσότερα...

Όταν οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων αποφάσισαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του καταστατικού τους και – ως είχαν υποχρέωση – να αποκλείσουν την υποψηφιότητα μέλους του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ που αποσπάστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, ενδεχομένως να μη διαισθάνονταν ότι πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια μιας αμαρτωλής ιστορίας. Δηλαδή της συμπαιγνίας αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων που αποσπά εργαζομένους στα βουλευτικά γραφεία. Ως άλλη Κίρκη δηλαδή. Εξεμάνη, λοιπόν, ο μηχανισμός του ΚΚΕ και προκαλεί με βιομηχανία λάσπης, αγυρτείας, ψεμμάτων και απειλών που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αριστερά, το μέλλον που ονειρευόμαστε, την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.

Διότι το κίνημα των ανθρώπων που έχουν στο αίμα τους και στο DNA τους τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική χειραφέτηση έβαζε στα ψηφοδέλτιά του φυλακισμένους υπό εκτέλεση, διωγμένους και παράνομους.

Τώρα βάζει αποσπασμένους!!! Παρατρεχάμενους βουλευτών και θρονιασμένους στα γραφεία τους που τάχα θα υπερασπίζονται συμφέροντα και σχέσεις ανθρώπων… που δεν ξέρουν.

Περισσότερα...

Κυκλοφορεί από τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Ο χρυσός αιώνας των δικτατοριών

της Νίνας Γεωργιάδου

xrysos aiwnas diktatoriwn