Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά γεννάει ερωτηματικά για ορισμένους, αλλά για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οργή και αγανάκτηση. Λίγες μέρες πριν τις απεργίες των συνδικάτων και τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, η εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ από τα οποία κατάσχεσαν τους υπολογιστές αποκτά πολιτικό ενδιαφέρον. Ξεπερνά τον πολιτικό συμβολισμό που μας γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω και μαζί με την παρουσία ασφαλιτών σε συγκεντρώσεις απεργών συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο. Αφήνουμε κατά μέρος την προσβολή στα «προσωπικά δεδομένα» που απεικονίζονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αρχεία της ΕΛΜΕ, αν και ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μόνο τυχαία ή από υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων «κρατικών λειτουργών» δεν είναι η διπλή επιδρομή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με κλειστά γραφεία τη δεύτερη φορά «μπούκαραν» οι επιδρομείς του ΣΔΟΕ κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία. Τον έλεγχο διέταξε εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, ύστερα από καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο.

Περισσότερα...

Και ενώ ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών καθώς και μία σειρά Εργατικών το Κέντρων της επαρχίας κήρυξαν απεργία για τις 14 του Νοέμβρη, η ΓΣΕΕ μετά από συνεδρίαση την Πέμπτη 1/11 αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Νοέμβρη!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετά από την επίμονη άρνησή της να καλέσει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ενάντια στον νέο προϋπολογισμό λιτότητας και μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απόλυτης σιωπής και παραλυσίας μπροστά στα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, τελικά πήρε μία απόφαση η οποία επιτείνει το κλίμα υπονόμευσης και διάλυσης που επικρατεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα...

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρέμβαση του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Στις 31 Οκτώβρη επιτελείο του ΣΔΟΕ προχώρησε σε μια απρόσμενη «επίσκεψη» στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και με ακραία προκλητικό τρόπο προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του σωματείου, έπειτα μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία.

Περισσότερα...

Ακροδεξιό παραλήρημα (και) στην αξιωματική αντιπολίτευση

Η υπόθεση του Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην Αλβανία, έχει σίγουρα προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, ανακοινώσεων και τοποθετήσεων. Ανεξάρτητα από την αλήθεια που αφορά το ίδιο το περιστατικό και που πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαλευκανθεί, ένα είναι βέβαιο: ότι το γεγονός έχει αξιοποιηθεί από τους ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους εκατέρωθεν των συνόρων, οι οποίοι επιδίδονται σε επικίνδυνες παραληρηματικές ανακοινώσεις και πράξεις, ρατσιστικού, αλυτρωτικού και πολεμοχαρούς περιεχομένου. Και αυτό σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, ειδικά σε μια περίοδο που στην περιοχή των Βαλκανίων τα συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα αναμοχλεύουν μίση και διενέξεις, προετοιμάζουν επαναχαράξεις, ανακατατάξεις και συγκρούσεις, σε βάρος πάντα των λαών.

Περισσότερα...

 «Με την παρούσα αίτηση μου ζητώ να μου καταβληθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, για το χρονικό διάστημα 2013-2018, λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των ν.4093/2012 και ν.44354/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος μου.»

Αυτό είναι το κείμενο της «φόρμας» που η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμπληρώσουν, για να διεκδικήσουν(!) τα χαμένα επιδόματα των μνημονιακών χρόνων! Για την ιστορία ο ν.4093/12 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής) είναι το περίφημο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το Φλεβάρη του 2012. Τότε που οι τεράστιες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας. Αυτό χρειάστηκε για να μας πάρουν εκείνα τα επιδόματα ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο επόμενος νόμος που αφορά το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει, χρειάστηκε να καλλιεργηθούν οι πιο μεγάλες εκλογικές αυταπάτες στον κόσμο που μέχρι τότε αντιστέκονταν, ώστε να βρει έδαφος η απογοήτευση που κυριάρχησε από τότε στο συνδικαλιστικό και το λαϊκό κίνημα.

Περισσότερα...