Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_128

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΥΝΙΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ..

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.(Ν.Δ-ΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Με το Φασιστικό μέτρο της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, δηλ με τον πιο αντιδημοκρατικό και αποκρουστικά αντιδραστικό τρόπο, η συγκυβέρνηση της

Περισσότερα...

του Θανάση Τσιριγώτη

H πολιτική επιστράτευση ογδόντα χιλιάδων καθηγητών/τριων καθώς και η επίταξη(!) σχολικών κτιρίων, μηχανημάτων και τεχνικού εξοπλισμού όλων των σχολείων της χώρας μας δείχνει ότι η αστική δημοκρατία και το πολιτικό της δυναμικό είναι ουσιαστική δικτατορία της αστικής τάξης με κοινοβουλευτικό μανδύα.

H προαναφερθείσα επιστράτευση έγινε για «προληπτικούς λόγους» πριν ακόμα ανακοινωθεί η απεργία την οποία φρόντισαν να πνίξουν από πολιτική σκοπιμότητα και δειλία οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της NΔ - ΠAΣOK - ΣYPIZA.

Περισσότερα...

Ανοιχτό γράμμα... σαν βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη.

Δέκα λόγοι για να ψηφίσεις Παρέμβαση.

  1. Επειδή η μνήμη στηρίζει την κρίση! Πάνω από 20 χρόνια η Παρέμβαση πρότεινε, έπραξε, αφουγκράστηκε. Ανιδιοτελώς! Όλες οι μεγάλες στιγμές και προτάσεις του κλάδου μας από το «όλοι οι έφηβοι στο σχολείο» μέχρι τους ταξικούς φραγμούς και τις επιτροπές βάσης, είναι γέννημα θρέμμα των Παρεμβάσεων και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

    Περισσότερα...

του Γιώργου Κ. Καββαδία

Ο κυβερνητικός και υποταγμένος συνδικαλισμός , αφού ξευτίλισε και την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού σκορπώντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, έχει χρεοκοπήσει.

Όμως οι ρίζες του είναι βαθιές και απλώνεται πέρα από το έδαφος των κυβερνητικών παρατάξεων. Η σκουριά του συνδικαλισμού της υποταγής και της ανάθεσης διεισδύει βαθιά και στις δυνάμεις εκείνες που χαϊδεύουν αυτιά, που οι εκπρόσωποί τους αξιοποιούν θέσεις και αξιώματα και φερόμενοι σαν επιτήδειοι ψηφοθήρες αναπαράγουν τα πρότυπα των αστών πολιτικών, τη γλώσσα - πινόκιο, συκοφαντώντας, κάθε δύναμη και κάθε αγωνιστή που

Περισσότερα...

Mπορεί το κεφάλαιο της απεργίας στην εκπαίδευση να έκλεισε πριν καν ανοίξει, αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι έληξαν και τα προβλήματα. Oι δέκα μέρες που συγκλόνισαν την εκπαίδευση ανέδειξαν σε ολόκληρη την κοινωνία το μέγεθος της καταστροφής που θα σημάνει η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, για το δημόσιο σχολείο και για δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές. Kαι πριν προλάβει να κάτσει ο κουρνιαχτός της απεργίας, τα επιτελεία στο υπουργείο προετοίμασαν και δημοσιοποίησαν τις λίστες, κατασκευάζοντας χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη τη χώρα. H αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου εργασίας, αυτομάτως σήμανε πολλές χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο δρόμο χωρίς οργανική θέση. Tα νούμερα που έστειλε το υπουργείο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης όλης της χώρας, προαναγγέλλουν με απόλυτα τραγικό τρόπο, μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών αλλά και τη βίαιη μετακίνηση μέσω των υποχρεωτικών μεταθέσεων για αρκετές ακόμα χιλιάδες σε κάθε σημείο του χάρτη.

Περισσότερα...

Αγγελική Φατούρου – Γιώργος Καββαδίας,

εκπρόσωποι των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΚΕΜΕΤΕ

 

ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

  • Αποκαθηλώνουμε τον κρατικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό !
  • Αλλάζουμε τους συσχετισμούς, επανιδρύουμε την ΟΛΜΕ !
  • Οι αγώνες και τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων !
  • Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μάχη για τη ζωή μας, τη δουλειά μας, το δημόσιο σχολείο !

Η απεργία στις εξετάσεις [πρόταση την οποία κατέθεσαν από τις 25/5/2013 και πίεσαν να γίνει απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ] που ψηφίστηκε από μαζικές γενικές συνελεύσεις, όπου συμμετείχαν 20.000-25.000 καθηγητές και ανεστάλη με πραξικοπηματικό τρόπο μετά από πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνδυασμό με το επικείμενο 16ο Συνέδριο της

Περισσότερα...