Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες και διαδηλώσεις.

Για την Παιδεία που ονειρεύτηκαν και τους στέρησαν οι κυβερνήσεις, για τη ζωή που έχουν δικαίωμα να οραματίζονται και υποχρέωση να διεκδικούν με αγώνες.

Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, τις περισσότερες φορές κοιτώντας το χαμόγελό τους, το καθαρό τους βλέμμα, το σηκωμένο μέ­τωπο ψηλά. Ακούγοντας κι εγώ και φωνά­ζοντας μαζί τους τα ρυθμικά συνθήματα, ριγώντας όταν χτυπούσαν δυνατά τα χέρια τους…όχι σε κάποιον που βάλθηκε να κλέ­ψει τη φωτιά απ’ τη νεανική καρδιά και το μυαλό τους προτού ακόμη αυτή φουντώσει και τους κάψει….για να ακουστεί ο ήχος στα πιο «ψηλά πατώματα», εκείνα που ζουν όσοι αποφασίζουν τα μελλούμενα και τους θέλουν όλους υποταγμένους, καλοθελητές, κλακαδόρους κι αδιάφορους.

Περισσότερα...

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη διαδικτυακή, ωμή και προκλητική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο συναδέλφων του 4ου ΓΕ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός), με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».

Περισσότερα...

Το Πολυτεχνείο 1973 αντέχει στο χρόνο! Η ηρωική εξέγερση το Νοέμβρη 1973, στην καρδιά της φασιστικής χούντας, αντέχει στη διαστρέβλωση, τη λήθη και την προσπάθεια να γίνει ανώδυνη γιορτή. Αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα, όπου μία γνήσια αντιιμπεριαλιστική εξέγερση δεν θάφτηκε στη λήθη αλλά αποτελεί πηγή έμπνευσης και ιστορικό γεγονός, ορόσημο για τους αγώνες του σήμερα. Αρκεί να μην μείνει παγωμένο στον χρόνο με ακίνδυνο φωτοστέφανο και «ξεδοντιασμένο» από τις πολιτικές προεκτάσεις του.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ

Όλοι στον απεργιακό αγώνα

Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός φτώχειας, αφαίμαξης και φοροληστείας!

Ενιαίος μαζικός πανεργατικός αγώνας!

Εργαζόμενοι, άνεργοι

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στήνουν στις πλάτες του λαού ένα νέο προεκλογικό σκηνικό εξαπάτησης και δημαγωγίας. Οι κυβερνητικοί μύθοι που πλέκονται δεν μπορούν να αποκρύψουν το ζοφερό καθεστώς κάτω από το οποίο ζει ο λαός μας. Οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν μεσαίωνα, η ανεργία και η επισφαλής εργασία καλπάζουν, τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με την οικονομική τους εξουθένωση από τη διαρκή και ανελέητη φοροληστεία και αφαίμαξη του εισοδήματος τους. Ο διαβόητος αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου καταδικάζει τους απόμαχους της εργασίας να ζουν με φιλοδωρήματα πείνας και εξαθλίωσης. Και ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται βαρύς για την τσέπη του λαού αφού το πετρέλαιο φτάνει στο κόκκινο, ενώ και το λεγόμενο επίδομα θέρμανσης είναι ψίχουλα.

Περισσότερα...

«Οι ηγεσίες του ΚΚΕ(μ-λ) – Αγ. Κινήσεις, του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΑΣΕ, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ – Παρεμβάσεις νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει τους αγώνες που κάναμε ως εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα για να μην επιβληθούν στη χώρα μας μισθοί Κίνας, συντάξεις Βουλγαρίας και κοινωνία Αλβανίας. Χώρες που θεωρούν ακόμα ως πρότυπα κοινωνικά. Ακόμα και σήμερα θεωρούν την καλύτερη περίοδο του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και ως όραμα για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο Στάλιν. Όλα γι’ αυτούς «χάλασαν» με το θάνατό του. Πότε περιμένουν να κάνουν την «αυτοκριτική» τους  και να ζητήσουν συγγνώμη;»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι μικρό δείγμα ανακοίνωσης των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 23 Οκτώβρη. Λίγες μέρες μετά το ΣΔΟΕ εισέβαλε στην ΕΛΜΕ Πειραιά, όλως τυχαίως. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλό στόχο. Να διαβάλει οργανώσεις και κόμματα (Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΚΚΕ) και να υπερασπιστεί εμμονικά το έργο της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Περισσότερα...

Ανοιχτή έκκληση

Προς τα μέλη, τους φίλους του Εκπαιδευτικού Ομίλου,

τους ταξικούς συνδικαλιστές και την αριστερά

1. Η εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά είναι πολιτικό και πρωτοφανέρωτο – για τα τελευταία χρόνια – γεγονός.

2. Πρέπει να καταδικαστεί άμεσα, απερίφραστα, συνολικά, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

3. Τα συνδικάτα πρέπει να έχουν αυτοτέλεια, αυτοδυναμία και ανεξαρτησία.

Περισσότερα...