ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11 Γενάρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια

Με τον παραπλανητικό τίτλο «νέο σύστημα διορισμών» η κυβέρνηση προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες μια βαθιά αντιδραστική τομή για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Περισσότερα...

Τη νύχτα της 8ης προς την 9η Γενάρη ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας πέφτει δολοφονημένος στις πύλες του σχολικού συγκροτήματος “Βουδ” στην Πάτρα από το χέρι της ΟΝΝΕΔιτικης συμμορίας με αρχηγούς τους Καλαμπόκα – Σπίνο. Πρωθυπουργός της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης, υπουργός Παιδείας ο Β. Κοντογιαννόπουλος, υφυπουργός Παιδείας Β. Μπεκίρης, νομάρχης Αχαϊας ο Τάγαρης. Οι μαθητές της χώρας βρίσκονται σε μαχητικές καταλήψεις αντιδρώντας στα οπισθοδρομικά σχέδια των Μητσοτάκη – Κοντογιαννόπουλου (ιδιωτικοποιήσεις, στολές, ποδιές, αριστείες και πολλά παρόμοια). Το νέο διαδίδεται αν αστραπή και τα σχολεία παίρνουν φωτιά. Ο Β. Κοντογιαννόπουλος (που αργότερα μεταγράφηκε στο ΠΑΣΟΚ) παραιτείται και αναλαμβάνει ο “ήπιος” Γ. Σουφλιάς που εγκλωβίζει τις ηγεσίες ΟΛΜΕ/ΔΟΕ σε διάλογο ώσπου να τις ξεδοντιάσει εντελώς.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Οι μόνιμοι διορισμοί είναι το πεδίο άσκησης του πολιτικού ψεύδους και της αγυρτείας όλων των Υπουργών Παιδείας της μνημονιακής εποχής με τους υπουργούς παιδείας της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έχουν τα πρωτεία. Προσπαθούσαν με τις απατηλές υποσχέσεις να κερδίσουν χρόνο και να χορτάσουν με ελπίδες το ρημαγμένο εκπαιδευτικό σώμα, ενώ ταυτόχρονα με «κοπτοραπτική» μείωναν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό συρρικνώνοντας τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως καταργήσεις σχολείων, τμημάτων και επιδεινώνοντας δραματικά τις συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας θυμίζοντας τις δεκαετίες του 1960 και 1970 Ήταν μια επικοινωνιακή πολιτική, ένας χειρισμός την ίδια ώρα που έμπαιναν σε λειτουργία αλλεπάλληλοι «κόφτες» στις θέσεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τους μηδενικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια-28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κλπ. Την ίδια ακριβώς πολιτική υπηρετεί και η περίφημη πρόταση για το «Νέο Σχολείο». Λιγότερο σχολείο – φτωχότερο σχολείο, για λιγότερους μαθητές και με λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα...

Ενιαίος πανεκπαιδευτικός αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

Σύστημα διορισμών: Ανατροπή στο εργασιακό μέλλον δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών

Με τη γνωστή τακτική της ψήφισης σοβαρών μέτρων εν μέσω γιορτών, που είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας κάτω από το φόβο των αντιδράσεων επιδιώκει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών δημιουργώντας τετελεσμένα με κλειστά σχολεία!

Περισσότερα...

Αγαπητή κα Δεριζιώτη,

Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε για όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε σχετικά με το «βίο και την πολιτεία» σας στο ΓΕΛ Σύρου αλλά τότε η συνείδησή μας θα έτυπτε και το γεγονός θα φάνταζε περιορισμένο και τοπικό.

 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Δικαίωμα κάθε παράταξης και κάθε συναδέλφου να υποστηρίζει τις απόψεις του και να αντιπαρατίθεται με άλλες απόψεις. Η ελεύθερη αντιπαράθεση ιδεών συμβάλλει στη σύνθεση των απόψεων παίζοντας προωθητικό ρόλο για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα και η υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής από την κάθε κυβερνητική παράταξη με θεμιτά μέσα είναι αποδεκτή. Δεν είναι όμως αποδεκτές γκαιμπελίστικες και τραμπούκικοι μέθοδοι. Μια ακόμα επίδειξη τραμπούκικου ήθους και πρακτικής από πρωτοκλασάτα μέλη των ΣΥΝΕΚ στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη.

Περισσότερα...