«Με την παρούσα αίτηση μου ζητώ να μου καταβληθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, για το χρονικό διάστημα 2013-2018, λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των ν.4093/2012 και ν.44354/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος μου.»

Αυτό είναι το κείμενο της «φόρμας» που η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμπληρώσουν, για να διεκδικήσουν(!) τα χαμένα επιδόματα των μνημονιακών χρόνων! Για την ιστορία ο ν.4093/12 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής) είναι το περίφημο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το Φλεβάρη του 2012. Τότε που οι τεράστιες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας. Αυτό χρειάστηκε για να μας πάρουν εκείνα τα επιδόματα ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο επόμενος νόμος που αφορά το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει, χρειάστηκε να καλλιεργηθούν οι πιο μεγάλες εκλογικές αυταπάτες στον κόσμο που μέχρι τότε αντιστέκονταν, ώστε να βρει έδαφος η απογοήτευση που κυριάρχησε από τότε στο συνδικαλιστικό και το λαϊκό κίνημα.

Περισσότερα...

Με πηχυαίους τίτλους η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στις αρχές του Οκτώβρη (“Ρ”, 3/10/18, σελ. 9) έγραφε “Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά, με απεργία στις 8 Νοέμβρη!”, καλώντας συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία και συνδικάτα “να οργανώσουν την απεργιακή μάχη, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς”. Από τις σελίδες του “Ρ” διαβάζαμε για τα καθημερινά προσκλητήρια των “δεκάδων ταξικών σωματείων” για συμμετοχή στην “πανεργατική”(!) απεργία στις 8 Νοέμβρη. Το “ταξικό” θερμόμετρο της ηγεσίας του ΠΑΜΕ ανέβηκε στο κόκκινο. Πυρετώδεις προετοιμασίες, συσκέψεις των εργατικών κέντρων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Όλα τα "ταξικά" σφυριά και γρανάζια του ΠΑΜΕ δούλευαν αδιάκοπα για την προετοιμασία και την επιτυχία της “πανεργατικής” απεργίας στις 8 Νοέμβρη. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλούσε εναγωνίως “το σύνολο των σωματείων σε όλη τη χώρα να συζητήσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλίμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να μπουν στη μάχη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς”.

Περισσότερα...

ή κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και τη Διοίκηση

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

 Μια ακόμα ανακοίνωση, ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδευτικών Πειραιά με το οποίο επιτίθεται στην ΕΛΜΕ και σε δυνάμεις της Αριστεράς. Κατηγορούν δυνάμεις της Αριστεράς ότι «μετατρέπουν τα σωματεία σε εξαρτήματα των κομματικών τους οργανώσεων», αυτοί που με την ανακοίνωσή τους πιστοποιούν ότι ταυτίζονται με την κυβέρνησή τους και γίνονται άθλιοι απολογητές μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική εξαθλίωση και δυστυχία.

Περισσότερα...

Ησυχάζει μόνον όποιος είναι ανήσυχος

Ενώ το κυβερνητικό σκάφος κλυδωνίζεται από τις κόντρες οι οποίες διεξάγονται κάτω από το βάρος των μεγάλων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα), οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός της χώρας βιώνει με δραματικό τρόπο τη μνημονιακή θύελλα. Αποτελούν φθινοπωρινά παραμύθια τα περί εξόδου που διαδίδει η κυβερνητική προπαγάνδα, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης και οι νεοφιλελεύθερη συμμορία παραμονεύει στην γωνία. Οι μισθοί, συντάξεις, δημόσιος πλούτος «βγήκαν στο σφυρί» από τα αλλεπάλληλα μνημόνια τα οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα μεταμφιεσμένα ή μεταλλαγμένα παραρτήματά τους.

Περισσότερα...

Όταν ένα παιδί είναι χωρίς βιβλία τότε θα πρέπει να του βρεις

Όταν ένα παιδί είναι χωρίς σχολείο τότε θα πρέπει να του χτίσεις

Όταν ένα παιδί είναι χωρίς όνειρα τότε θα πρέπει να το βοηθήσεις να ονειρεύεται

Περισσότερα...

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σχετικά με τα θέματα της παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την αναφορά του ως εξής: «Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από πιο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού, την κατάρτιση προγράμματος σπουδών. Να ξεφύγουμε επιτέλους από την τυραννία του ωρολόγιου προγράμματος. Με αξιολόγηση παντού…».

Περισσότερα...