Α. Σαμαράς: Στάσιμος μαθητής – στάσιμος εκπαιδευτικός!
Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με τα παρακάτω λόγια: «Αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ώστε να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο».

Περισσότερα...

Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο των μνημονίων. Η συγκυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τρόικα φεύγει και τα μνημόνια τελείωσαν. Εμείς όμως ξέρουμε ότι μένουν σταθεροί και ισχύουν. Οι 400 νόμοι των μνημονίων, το 50% της μείωσης των μισθών μας, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης οι αλλαγές των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση προς τα πάνω οι απολύσεις των συναδέλφων μας, η απαγόρευση των προσλήψεων και όχι μόνο.

Περισσότερα...

H μειονοτική εκπαίδευση παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες: πολιτική διάσταση (η λειτουργία της ορίζεται από τη συνθήκη της Λοζάννης), εξάρτηση του εκπαιδευτικού κλίματος από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ιδιωτικός και θρησκευτικός χαρακτήρας της (τα μειονοτικά σχολεία είναι ιδιωτικές –βακούφικες ιδιοκτησίες αλλά χρηματοδοτούνται από το δημόσιο για τα λειτουργικά τους έξοδα ενώ και οι μισθοί των εκπαιδευτικών λειτουργών, χριστιανών και μουσουλμάνων, καταβάλλονται από το ελληνικό κράτος) και το δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μετά τις σιδερόφρακτες και αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ήρθε η σειρά της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να στιγματιστεί από τον αυταρχισμό και τη βία της κυβέρνησης και την καταστολή. Και πράγματι ο φετινός Νοέμβρης στιγματίζεται από τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί γύρω από τα πανεπιστήμια και τη βίαιη καταστολή των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα...

Από την Τρίτη 18/11 θα γίνεται μετάδοση ραδιοφωνικού spot της ΟΛΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real 97,8 fm και Σκάι 100,3 fm. Η Διάρκεια Σποτ θα είναι 20''.

Η μετάδοση θα γίνεται για 4 συνεχείς ημέρες (Τρίτη 18/11, Τετάρτη 19/11, Πέμπτη 20/11, Παρασκευή 21/11)
Οι ώρες που θα μεταδίδεται το spot είναι οι παρακάτω:

Περισσότερα...

"Αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ώστε να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο». [Α. Σαμαράς, εφ. Καθημερινή, 16/11/2014]

«Μάλλιασε» η γλώσσα μας, χρόνια τώρα, ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ, "ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ", ήρθε η ώρα να το πιστέψουν και οι τελευταίοι δύσπιστοι... Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ο Σαμαράς ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το

Περισσότερα...