Σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίζει η ΕΡΓΑΣ, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ. των σωματείων και των συλλόγων

Συνάδελφοι,

Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωπος με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κυβέρνηση του πολεμοκάπηλου Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο και να εγκαθιδρύσει τον λακέ της Χ. Γκουαϊδό. Ο ίδιος ο αυτοανακηρυγμένος “πρόεδρος” της Βενεζουέλας, δηλώνει απερίφραστα πως δεν έχει καμία αντίρρηση σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην ίδια του τη χώρα και στο λαό της!

Περισσότερα...

Μπροστά στη συνταγματική αναθεώρηση η ΝΔ ξεδιπλώνει το βαθιά αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε σελίδα στην ατζέντα τής πολιτικής επικαιρότητας, προχωρώντας στον πρώτο κύκλο τής – από καιρό – πολυδιαφημιζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Η κυβερνητική επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει γρήγορα να ξεπεράσει τους πρόσφατους σοβαρούς τριγμούς και κλυδωνισμούς που προκάλεσε η συμφωνία των Πρεσπών, για να οικοδομήσει – μπροστά μάλιστα στις επικείμενες εκλογές – ένα δήθεν φιλολαϊκό προφίλ εκμεταλλευόμενος το Σύνταγμα.

Η συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση αποτελεί, όμως, και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τη ΝΔ, ώστε να αναδείξει το πραγματικό δεξιό και νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο της πολιτικής της.

 

Περισσότερα...

Το περιοδικό «Αντιτετράδια της Eκπαίδευσης» σας καλεί στο καθιερωμένο πλέον γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 9.30 μμ. στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη).

Με ιδιαίτερη χαρά σάς περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, από τους:

Κωνσταντίνα Βασίλογλου - σαντούρι,

φωνή Αλέξης Κουτσουρέλης - μπουζούκι

Άκης Κυραλέος – κιθάρα

Στην τιμή της πρόσκλησης-οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ, περιλαμβάνεται το πρώτο ποτό μας. Η κουζίνα της Πορείας έχει αναλάβει τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν τη βραδιά μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας επέβαλε, κατά την προσφιλή της τακτική, με τροπολογία σε νομοσχέδιο που αφορούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το λεγόμενο “νέο” σύστημα διορισμών, το διαβόητο προσοντολόγιο που αντικαθιστά τον παλιότερο κακόφημο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του Αρσένη, ο οποίος ίσχυε από το 1998 και που είχε καταργηθεί από τα πρώτα χρόνια της μνημονιακής θύελλας.

Περισσότερα...

Η Υπουργική Απόφαση για τον Προγραμματισμό και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων

 Ή Εξωραϊσμός της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την οποία καθορίζονται ο Προγραμματισμός και η Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων. Μια υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τον ν.4545/2018 συμπληρώνοντας τα κομμάτια του παζλ για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης σύμφωνα με τις νεοφιλελελεύθερες κατευθύνσειςτου ΟΟΣΑ και ανεξάρτητα από τους ευφημισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολίγον … ΑΝΕΛμε γαλάζιους (ΝΔκρατικούς) και ποταμίσιους κόκκους.

 

Περισσότερα...

Με διαδικασίες “εξπρές” και εν μέσω των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τακτική που θυμίζει τον κλέφτη, το υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει μια πολύ καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση άλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών. Πρόκειται για το διαβόητο πλέον “προσοντολόγιο” που συνδέεται με το “νέο σύστημα διορισμών” εκπαιδευτικών, που υποτίθεται πως θα ισχύσει από εδώ και στο εξής, αντικαθιστώντας τον παλιό κακόφημο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος έπαψε να ισχύει από την εποχή της Διαμαντοπούλου.

Περισσότερα...