Το Μ-Λ ΚΚΕ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη τους, καλούν τους συντρόφους και συναγωνιστές να δώσουμε το παρών, τη Δευτέρα  25 Οκτώβρη, 3.00μμ, στο Λιμάνι  του Πειραιά, έξω από το πλοίο “Μύκονος”, στην Πύλη Ε7, για να απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στο σύντροφό μας Στέλιο Σταυρινάδη, καθώς θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τη γενέθλια γη της Ικαρίας και το αγαπημένο του χωριό, την Ακαμάτρα.

Την Παρασκευή 22/10/2021 έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Στέλιος Σταυρινάδης. Η είδηση του θανάτου του σήμανε μια μεγάλη απώλεια για το Μ-Λ ΚΚΕ και την Κομματική Οργάνωση της Ικαρίας.

Ο Στέλιος Σταυρινάδης  γεννήθηκε στην Ακαμάτρα Ικαρίας στις 24 Σεπτέμβρη του 1951. Οι δυσκολίες και η φτώχεια που μάστιζε το νησί θα οδηγήσουν την οικογένεια του στην Αθήνα το 1963.

 

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Οι αγώνες του Εκπαιδευτικού Κινήματος – Βασικά συμπεράσματα και προοπτική!

Θα μιλήσουν οι:

  • Χρίστος Σόφης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ
  • Φοίβος Αδριανός, εκπρόσωπος της Φοιτητικής Πορείας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτώβρη και ώρα 7.00μμ στο Σήμα (Ισαύρων 29Γ).

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για το σπάσιμο της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση σε αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φούσκωσε τα πανιά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Η υπουργός Παιδείας και οι κάθε λογής ακόλουθοι της, Κόπτσηδες και άλλοι ξανασήκωσαν κεφάλι και με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιδιώκουν να επιβάλουν τη δική τους «τάξη» στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν να κάνουν σκόνη και θρύψαλα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς να αφήσουν περιθώρια  για κατάθεση «ενιαίων κειμένων» και άλλα εύκολα τρικ.

Περισσότερα...

Το συνδικαλιστικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να συνεχιστεί!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει το συνδικαλιστικό πραξικόπημα που έλαβε χώρα στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Σαν έτοιμη από καιρό η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) κυνικά και απροκάλυπτα προχώρησε σε άλλο ένα ξεπούλημα του αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν εδώ και μήνες για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση των σχολείων με όπλο την απεργία – αποχή. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ όλες τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια, υπονόμευε συστηματικά την απεργία – αποχή, οδηγώντας την ΟΛΜΕ σε μια αδιέξοδη «δικαστική» διαμάχη. Την ίδια ώρα υιοθετούσε και αναπαρήγαγε στον κλάδο την τρομοκρατική επιχειρηματολογία περί «ποινών», «απολύσεων» και «κυρώσεων» για τους εκπαιδευτικούς, πανομοιότυπη με αυτή που διακινούσε η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ εδώ και πάνω από μια εβδομάδα στην πραγματικότητα δικαίωνε με την άθλια και προδοτική στάση της τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και όλη την επιχειρηματολογία του φόβου που προπαγάνδιζαν.

Περισσότερα...

Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των εκπαιδευτικών!

Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη και μαζική συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, παρά τις κυβερνητικές απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης. Η επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλλει τα μέτρα για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών δεν είναι καινούργια. Ωστόσο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα με τους μεγάλους αγώνες του έβαλε φραγμό στις προσπάθειες αυτές, υπερασπίζοντας με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού μας. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ορθώνεται η ισχυρή και μαζική αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος, των 160.000 δασκάλων και καθηγητών που αμφισβητούν και απορρίπτουν συνολικά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα! Απέναντι στους ψηφισμένους νόμους της κυβέρνησης για την αξιολόγηση ορθώνεται ένα ισχυρό τείχος αντίστασης που εδώ και μήνες εμποδίζει και δεν εφαρμόζει τις κυβερνητικές εντολές για την αξιολόγηση των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων συσπειρωμένοι στα σωματεία τους (ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ) συμμετέχουν μαζικά, σχεδόν καθολικά, στην απεργία – αποχή που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ).

 

Περισσότερα...