Ενιαίος πανεκπαιδευτικός αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

Σύστημα διορισμών: Ανατροπή στο εργασιακό μέλλον δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών

Με τη γνωστή τακτική της ψήφισης σοβαρών μέτρων εν μέσω γιορτών, που είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας κάτω από το φόβο των αντιδράσεων επιδιώκει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών δημιουργώντας τετελεσμένα με κλειστά σχολεία!

Περισσότερα...

Αγαπητή κα Δεριζιώτη,

Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε για όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε σχετικά με το «βίο και την πολιτεία» σας στο ΓΕΛ Σύρου αλλά τότε η συνείδησή μας θα έτυπτε και το γεγονός θα φάνταζε περιορισμένο και τοπικό.

 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Δικαίωμα κάθε παράταξης και κάθε συναδέλφου να υποστηρίζει τις απόψεις του και να αντιπαρατίθεται με άλλες απόψεις. Η ελεύθερη αντιπαράθεση ιδεών συμβάλλει στη σύνθεση των απόψεων παίζοντας προωθητικό ρόλο για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα και η υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής από την κάθε κυβερνητική παράταξη με θεμιτά μέσα είναι αποδεκτή. Δεν είναι όμως αποδεκτές γκαιμπελίστικες και τραμπούκικοι μέθοδοι. Μια ακόμα επίδειξη τραμπούκικου ήθους και πρακτικής από πρωτοκλασάτα μέλη των ΣΥΝΕΚ στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη.

Περισσότερα...

Οι μαθητικές κινητοποίησεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του Νοέμβρη 2018, φέρνουν, άλλοτε φανερά, άλλοτε υπόγεια στο προσκήνιο ένα σύνολο προβλημάτων στα πεδία νεολαία, σχολείο, εθνικισμός που χρήζουν βαθύτερων απαντήσεων, και βελτίωση της πολιτικής μας. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, ως μία σημαντική συνιστώσα της εκπαιδευτικής κοινότητας επιχειρεί να ρίξει φως στα γεγονότα με ψυχραιμία και αριστερή οπτική.

Περισσότερα...

Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμπτη 29/11), ε­πέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ. Στόχος της είναι να απειλήσει και να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο -για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή - κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας, που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι στον τόπο μας και διεθνώς.

Περισσότερα...

Καταγγελία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη διαδικτυακή, ωμή και προκλητική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο συναδέλφων του 4ου ΓΕ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός), με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».

Περισσότερα...