Η Δράση 1 του ΕΠΕΑΕΚ 2014-2020 με τίτλο «Επιμόρφωση για την Εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2014-2020) στο πλαίσιο της Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Περισσότερα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η κοκκινοσκουφίτσα της ανεργίας και ο κακός λύκος της εκπαίδευσης

O μύθος ότι για την ανεργία φταίει ο άνεργος και η μόρφωσή του

«Αλίμονο στην κοινωνία που θα εγκαταλείψει στην αρμοδιότητα των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της πιάτσας να της μάθουν ποιο είναι το νόημα της μόρφωσης, της επιστήμης και τελικά της ίδιας της ζωής»
(Κώστας Σταμάτης – Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Περισσότερα...

Εχει γίνει κανόνας, στις νεότερες τοποθετήσεις σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, η ανάγκη αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος μπροστά στην πραγματικότητα της «παγκόσμιας κοινωνίας της γνώσης» και της «παγκόσμιας κοινωνίας των πληροφοριών» που έχει πρόσφατα σχηματισθεί.

Στα πλαίσια αυτά, τα τελευταία χρόνια, στις θεραπευτικές αγωγές που προτείνονται για την εκπαίδευση προβάλλει το σύνθημα «εκμάθηση της μάθησης» ή λαϊκότερα «μαθαίνω πώς να μαθαίνω».

Περισσότερα...

Με μαζικό – παρατεταμένο πανδημοσιοϋπαλληλικό αγώνα διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και την επαναφορά των δώρων

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το προεκλογικό σκηνικό που στήνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση είναι κάλπικο και δημαγωγικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται πως τα μνημόνια τελείωσαν. Όμως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πολιτική των απανωτών περικοπών στους μισθούς μας, η κατάργηση των δώρων, που συντηρούνται μέχρι και σήμερα, είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής των τριών μνημονίων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της μνημονιακής – αντεργατικής πολιτικής, που υπαγορεύθηκε από τις επιταγές της τρόικας και υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις. Η επαναφορά λοιπόν των δώρων που περικόπηκαν από τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί κομβικό σημείο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.

Περισσότερα...

Ψήφισμα συμπαράστασης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταδικάζει απερίφραστα την αυταρχική συμπεριφορά του ΔΙΔΕ Εύβοιας, βρίσκεται στο πλευρό της Προέδρου της ΕΛΜΕ Χαράς Νίκα και καλεί τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών Σωματείων αλλά και των άλλων εργαζομένων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ.

 

Περισσότερα...

Με αφετηρία δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τέθηκε μέσα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το δίλημμα αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσουν την οδό της δικαστικής διεκδίκησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.

Το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των δώρων ή του 13ου και 14ου μισθού συζητιέται έντονα στους χώρους εργασίας του Δημοσίου αλλά και των συνταξιούχων, έχει γίνει θέμα σε συνελεύσεις σωματείων, απασχολεί τα τηλεοπτικά πάνελ και αποτελεί συχνά και πρωτοσέλιδο εφημερίδων.Τα δώρα ως γνωστόν περικόπηκαν δραστικά το 2010 με μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ενώ από το 2012 με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 επιβλήθηκε η ολοκληρωτική κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους δημόσιους υπάλληλους, αλλά και για όλους τους συνταξιούχους.

 

Περισσότερα...