Με μαζικό – παρατεταμένο πανδημοσιοϋπαλληλικό αγώνα διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και την επαναφορά των δώρων

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το προεκλογικό σκηνικό που στήνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση είναι κάλπικο και δημαγωγικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται πως τα μνημόνια τελείωσαν. Όμως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πολιτική των απανωτών περικοπών στους μισθούς μας, η κατάργηση των δώρων, που συντηρούνται μέχρι και σήμερα, είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής των τριών μνημονίων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της μνημονιακής – αντεργατικής πολιτικής, που υπαγορεύθηκε από τις επιταγές της τρόικας και υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις. Η επαναφορά λοιπόν των δώρων που περικόπηκαν από τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί κομβικό σημείο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.

Περισσότερα...

Ψήφισμα συμπαράστασης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταδικάζει απερίφραστα την αυταρχική συμπεριφορά του ΔΙΔΕ Εύβοιας, βρίσκεται στο πλευρό της Προέδρου της ΕΛΜΕ Χαράς Νίκα και καλεί τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών Σωματείων αλλά και των άλλων εργαζομένων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ.

 

Περισσότερα...

Με αφετηρία δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τέθηκε μέσα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το δίλημμα αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσουν την οδό της δικαστικής διεκδίκησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.

Το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των δώρων ή του 13ου και 14ου μισθού συζητιέται έντονα στους χώρους εργασίας του Δημοσίου αλλά και των συνταξιούχων, έχει γίνει θέμα σε συνελεύσεις σωματείων, απασχολεί τα τηλεοπτικά πάνελ και αποτελεί συχνά και πρωτοσέλιδο εφημερίδων.Τα δώρα ως γνωστόν περικόπηκαν δραστικά το 2010 με μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ενώ από το 2012 με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 επιβλήθηκε η ολοκληρωτική κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους δημόσιους υπάλληλους, αλλά και για όλους τους συνταξιούχους.

 

Περισσότερα...

Σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίζει η ΕΡΓΑΣ, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ. των σωματείων και των συλλόγων

Συνάδελφοι,

Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωπος με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κυβέρνηση του πολεμοκάπηλου Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο και να εγκαθιδρύσει τον λακέ της Χ. Γκουαϊδό. Ο ίδιος ο αυτοανακηρυγμένος “πρόεδρος” της Βενεζουέλας, δηλώνει απερίφραστα πως δεν έχει καμία αντίρρηση σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην ίδια του τη χώρα και στο λαό της!

Περισσότερα...

Μπροστά στη συνταγματική αναθεώρηση η ΝΔ ξεδιπλώνει το βαθιά αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε σελίδα στην ατζέντα τής πολιτικής επικαιρότητας, προχωρώντας στον πρώτο κύκλο τής – από καιρό – πολυδιαφημιζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Η κυβερνητική επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει γρήγορα να ξεπεράσει τους πρόσφατους σοβαρούς τριγμούς και κλυδωνισμούς που προκάλεσε η συμφωνία των Πρεσπών, για να οικοδομήσει – μπροστά μάλιστα στις επικείμενες εκλογές – ένα δήθεν φιλολαϊκό προφίλ εκμεταλλευόμενος το Σύνταγμα.

Η συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση αποτελεί, όμως, και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τη ΝΔ, ώστε να αναδείξει το πραγματικό δεξιό και νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο της πολιτικής της.

 

Περισσότερα...

Το περιοδικό «Αντιτετράδια της Eκπαίδευσης» σας καλεί στο καθιερωμένο πλέον γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 9.30 μμ. στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη).

Με ιδιαίτερη χαρά σάς περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, από τους:

Κωνσταντίνα Βασίλογλου - σαντούρι,

φωνή Αλέξης Κουτσουρέλης - μπουζούκι

Άκης Κυραλέος – κιθάρα

Στην τιμή της πρόσκλησης-οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ, περιλαμβάνεται το πρώτο ποτό μας. Η κουζίνα της Πορείας έχει αναλάβει τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν τη βραδιά μας!