Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του Γ. Λυριτζάκη

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση κάτω από το βάρος της σχεδόν καθολικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση των σχολείων, προχωρά στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Μετά από τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί "κύκνειου άσματος μιας συντεχνίας που πεθαίνει", τις απειλές του περιφερικού Δ/ντη εκπαίδευσης του Ν. Αιγαίου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Κιλκίς, τη σκυτάλη τώρα παίρνουν «ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ» του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της κυβερνητικής πολιτικής. Σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης έγινε σωματική επίθεση σε μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και των Παρεμβάσεων από στέλεχος της ΠΑΣΚ. Η επίθεση έγινε την ώρα που επιχειρηματολογούσε, και προασπιζόταν ο συναγωνιστής τη θέση της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της διευθύντριας του συγκεκριμένου σχολείου, που αποδείχτηκε «βασιλικότερη του Βασιλέως» τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους συναδέλφους.

Τέτοιου είδους ενέργειες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται και αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων και τη χειραγώγηση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει σχολεία στο κλείσιμο, μαθητές στην απόρριψη και καθηγητές στην απόλυση.

Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταδικάζουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια και τραμπούκικη επίθεση, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο συναγωνιστή Γ. Λυρατζάκη.

Δηλώνουμε ότι:

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ