Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Να σταματήσει η δίωξη της φιλολόγου Γεωργάλα Ιφιγένειας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Κ. Αρβανιτόπουλου (του υπουργού που πριν από λίγους μήνες εκβίαζε και απειλούσε με «αυτοδίκαιη αργία» αγωνιζόμενα κομμάτια διοικητικών των πανεπιστημίων, του υπουργού που σήμερα στρώνει το έδαφος για εκατοντάδες απολύσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα άρματα της «αξιολόγησης» και της «αυτοαξιολόγησης»), τέθηκε σε αργία ήδη από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους και οδηγείται πλέον σε Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στις 11 Φεβρουαρίου 2014, η φιλόλογος Γεωργάλα Ιφιγένεια.

 

Οι κατηγορίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος της (για περιστατικά που έλαβαν χώρα στα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου 2013, ημέρες κατά τις οποίες το υπουργείο σχεδίαζε τη μεταφορά, δηλαδή το οριστικό λουκέτο, του τοπικού ιστορικού Αρχείου Αίγινας από το Καποδιστριακό Κυβερνείο στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος) κυμαίνονται από «ανυπόστατες» ως «ευφάνταστες». Λίγο-πολύ, η εκπαιδευτικός διώκεται επειδή ...τόλμησε να ζητήσει τη χορήγηση της κανονικής άδειάς της, διώκεται επειδή ...δεν γνώριζε όλες τις διευθύνσεις των κλειδαράδων(!) στην Αίγινα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις εντολές των προϊσταμένων της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλουν ως απόλυτα αυθαίρετη, ως καθαρή επίδειξη αυταρχικής πυγμής, τη δίωξη της φιλολόγου Ιφιγένειας Γεωργάλα, και ζητούν την άμεση άρση όλων των κατηγοριών σε βάρος της.

Οι κατηγορίες που τις αποδίδονται, για δήθεν «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και για δήθεν «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» βασικά αποτελούν όνειδος όχι για τον κατηγορούμενο, αλλά για αυτούς που διαμόρφωσαν (καλύτερα: επιχείρησαν να διαμορφώσουν) τις κατηγορίες, για αυτούς που αναζητούν να στείλουν μηνύματα τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία, για αυτούς που επιθυμούν να εγκαινιάσουν νέα αντιδραστικά ήθη στη λειτουργία του σχολείου.

Τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και στήριξης στο πρόσωπο της άδικα διωκόμενης φιλολόγου, από τις τοπικές ΕΛΜΕ μέχρι την ΟΛΜΕ, από τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών, από Συλλόγους Διδασκόντων σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, από φορείς εντός και εκτός Αίγινας, καταδεικνύουν ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος διαθέτει τα αντανακλαστικά για να μπορέσει να ορθώσει αναχώματα στη αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική, αντικοινωνική στροφή που επιχειρείται σχεδιασμένα (και) σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αλληλεγγύη στην εκπαιδευτικό Γεωργάλα Ιφιγένεια!

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της!

Να ορθώσουμε αντιστάσεις στα εξαπολυόμενα από κυβέρνηση και υπουργείο μηνύματα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας!