Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στο δρόμο του ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ αγώνα!

poster070214Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά βαρβαρότητας για το λαό και τον τόπο. Φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, φοροεπιδρομές και χαράτσια, διαθεσιμότητες και απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διάλυση των κοινωνικών δομών Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας, κρατική βία και καταστολή, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Το παραμύθι τής «ανάκαμψης» που προσπαθεί να πουλήσει ο Σαμαράς, ασθμαίνοντας, είναι με άλλα λόγια η συνέχιση της ίδιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και η ντόπια ολιγαρχία. Όσο η κρίση θα βαθαίνει τόσο θα ρημάζονται καθημερινά οι εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, ο λαός θα καταδικάζεται σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία.

 

 

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι ανίκητη!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όχι, φυσικά, «με το χαρτί των εκλογών», πολιτική που καλλιεργείται από το ΣΥΡΙΖΑ, παραλύοντας έτσι τις λαϊκές αντιστάσεις, [ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέρα με τη μέρα μετατοπίζεται δεξιότερα, δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και εξετάσεις αστικής νομιμότητας στο ντόπιο κεφάλαιο]. Ο λαός και οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν την πολιτική αυτή με τα όπλα του αποφασιστικού αγώνα που πρέπει να ξεδιπλωθούν παντού. Με όχημα τον Ενιαίο Παρατεταμένο Αγώνα, την κοινή δράση των εργαζομένων και τη λαϊκή - εργατική αποφασιστικότητα, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ.

Η εκπαίδευση στο στόχαστρο

Οι μάσκες προ πολλού έπεσαν. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη συντριβή του Δημόσιου Σχολείου. Τα σχέδιά τους, σύμφωνα και με τις πληρωμένες οδηγίες του ΟΟΣΑ, θέλουν το Σχολείο φθηνό, ευέλικτο, ακόμα πιο ταξικό. Γι' αυτό και οι εξετάσεις παντού. Ώστε να εντείνουν ακόμα περισσότερο τα ταξικά φίλτρα, να εξατομικεύσουν την «αποτυχία», να εξωθήσουν βίαια τα παιδιά των φτωχών στη σύγχρονη εργασιακή γαλέρα της «μαθητείας», της φτηνής, ανασφάλιστης, ελαστικής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.

Ταυτόχρονα, πίσω από το μύθο της αξιολόγησης, κρύβεται η ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και η απόπειρα δημιουργίας ενός σκληρού αυταρχικού εργασιακού τοπίου στην εκπαίδευση. Θέλουν το δάσκαλο σκυφτό, υποταγμένο αποκλειστικά υπεύθυνο για το κατάντημα του Δημόσιου Σχολείου, καταδικασμένο σε φτώχεια διαρκείας και με την απειλή της απόλυσης να στέκει σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το λαιμό του. Το σχέδιό τους είναι εφιαλτικό! Στο «νέο» σχολείο δεν έχουν θέση τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για διπλή έξωση, των φτωχών μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους!

Η βίαιη εκδίωξη 2.500 εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του 2013, μέσω της διαθεσιμότητας, μετασχηματίζεται στον εφιάλτη της απόλυσης. Το τελεσίγραφο της τρόικας και του Μητσοτάκη για 15.000 απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, στις 22 του Μάρτη εκπνέει. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση είναι ζήτημα τιμής για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο κόσμος της εκπαίδευσης βγήκε στο δρόμο του αγώνα, προτάσσοντας τα αιτήματα για δουλειά και μόρφωση. Σήμερα επανερχόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα και την πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα. Η δουλειά και η μόρφωση δεν είναι υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά όλου του λαού!

Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος, συνιστώσα των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων, καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, εργαζόμενο, νέο, δημοκράτη, Αριστερό και Κομμουνιστή σε παρατεταμένο αγώνα διάρκειας.

  • Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά. Κανένας εργαζόμενος να μη γίνει θυσία στο βωμό των αρπακτικών. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ στις 23/3!
  • Για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου για όλα τα παιδιά!
  • Για την ανατροπή της πολιτικής της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ!

Έχουμε δίκιο – Θα νικήσουμε!

Αθήνα, 7 Φλεβάρη 2014

www.antitetradia.gr 6974438720