Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: "Θάνατος στη Θεσσαλονίκη"

Νεαρή μαθήτρια 13 ετών , πέθανε από αναθυμιάσεις από μαγκάλι, που άναψε μαζί με τη μητέρα της για να ζεσταθούν στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Η μάνα από τη Σερβία, άνεργη εδώ και μήνες, το σπίτι δίχως ρεύμα και θέρμανση.

Όπως ανάφεραν συμμαθητές του άτυχου κοριτσιού , τον τελευταίο καιρό προσπαθούσαν να ζεσταθούν ανάβοντας ...κεριά!!!

Η βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Η άτυχη και συνάμα τραγική μάνα, συνελήφθη!!! Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απειλείται με απέλαση!!!

 

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα

Η σαρωτική επίθεση ξένων ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου, ντόπιας ολιγαρχίας και της δουλικής στα συμφέροντά τους κυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν έχει σταματημό.
Επίθεση που έχει να κάνει με τη συντήρηση, την αναπαραγωγή των πιο στοιχειωδών πλέον όρων ζωής των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Επίθεση και συνέπειες για τη ζωή των εργαζόμενων , που μόνο με συνθήκες πολέμου μπορούν να συγκριθούν.

Πλήρως υποταγμένη στους ξένους πάτρωνες-για να υπερασπιστεί ασφαλώς τα συμφέροντα ντόπιων κέντρων εξουσίας-κυβέρνηση ΝΔ με δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται με μανία στο σύνολο των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων του λαού μας, στις στοιχειώδεις ανάγκες του για απλή επιβίωση.
Η «γενοκτονία» αρχίζει από τις πιο αδύναμες ομάδες πληθυσμού, παρασύροντας όλο και μεγαλύτερα τμήματα.

Κι ενώ κυβέρνηση και αργυρώνητα φερέφωνα προσπαθούν να πείσουν πως το «success story» υπάρχει, πως το «πρωτογενές πλεόνασμα» παράχθηκε κι αποτελεί απόδειξη της επιτυχούς και θεάρεστης πολιτικής τους...η πραγματικότητα της βαρβαρότητας τους , δεν μπορεί να κρυφτεί με κανένα τέχνασμα ή κόλπο.
Θάνατοι πραγματικοί ,αργός και καθημερινός «θάνατος» εκατομμυρίων εργαζόμενων, λαϊκών ανθρώπων , που το μόνο τους «κρίμα»,είναι πως αποτελούν ορισμένα από τα θύματα της πολιτικής που εφαρμόζουν με «το χαμόγελο στα χείλη».

Δάσκαλε-Δασκάλα

Αυτή την κοινωνία ορθώνουν καθημερινά με την πολιτική τους. Είναι το ζοφερό τοπίο που ζεις εσύ και εκατομμύρια ακόμα εργαζόμενοι της πατρίδας μας.
Σκοτάδι και παγωνιά θανατερή , που δεν μπορούν να την ωραιοποιήσουν , δεν μπορούν να την κρύψουν κάτω απ' το χαλί, δεν μπορούν να την αποσιωπήσουν τα διάφορα χαλκεία τους , έντυπα ή ηλεκτρονικά.

Μη δέχεσαι πλέον αυτήν την πολιτική, που παίρνει δολοφονικές διαστάσεις.

Αγωνίσου με όλες σου τις δυνάμεις για να αποκρούσεις και να ανατρέψεις την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εκφράζουν.

Μη δέχεσαι να γίνεις υπηρέτης μιας τέτοιας κοινωνίας. Δεν είναι αυτός ο ρόλος και προορισμός σου.

Πάρε θέση μάχης

Οργανώσου στο σωματείο σου-Πάλεψε-Στάσου αλληλέγγυος με τον αγώνα σου σ' όποιον το' χει ανάγκη.