Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: Σε ποια αδιέξοδα μας οδηγεί η καταστροφική πολιτική στην εκπαίδευση;

eoΤέλη Οκτώβρη και σχεδόν ένας μήνας από τη λήξη της μεγάλης 8ήμερης απεργίας των καθηγητών και των δύο 48ωρων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Η αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται αμείωτη , με άγνωστη την τελική της έκβαση ως σήμερα.
Κι ενώ μεσολάβησε αυτό διάστημα , διαπίστωση κάθε ευαισθητοποιημένου εργαζόμενου , αποτελεί ότι τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η εκπαίδευση εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-πολιτική αισχρής υποτέλειας στις μνημονιακές δεσμεύσεις σε Ε.Ε & ΔΝΤ-φανερώνονται ολοκάθαρα καθημερινά και σε κάθε τους πτυχή.

Ποια είναι η πραγματικότητα , παρ'όλες τις προσπάθειες να την αποκρύψουν ή και να την εξωραϊσουν στα μάτια και τη σκέψη της κοινής γνώμης;

 

  • Η εκπαίδευση ζει τις τραγικές συνέπειες από τις απολύσεις 2.200 σχολικών φυλάκων
  • Ζει τμήματα με στοιβαγμένους μαθητές , 28 και 30 στον αριθμό!
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βιώνουν τις υποχρεωτικές μετακινήσεις σε 2, 3 , ή και 5!!! σχολεία.Πάει περίπατο η όποια παιδαγωγική.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ,σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, κολυμπούν στη "δεξαμενή πλεοναζόντων" που κατασκευάζουν τεχνητά κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας,λόγω αύξησης ωραρίου και συρρίκνωσης αριθμού τμημάτων.Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν καθημερινά , μήπως βρεθούν ξαφνικά στη θέση αυτή.
  • Εισαγωγή του θεσμού του παρουσιολόγιου!!(με ηλεκτρονική καταγραφή ώρας άφιξης-ωρολόγιου προγράμματος-ώρας αποχώρησης) με σκοπό ασφαλώς όχι τον έλεγχο της παρουσίας των εκπαιδευτικών αλλά την επιβολή σκληρότερου κι αυταρχικότερου καθεστώτος εργασίας.Πειθαναγκασμός σε μια εκπαίδευση που τη διαλύουν καθημερινά, με νόμιμο τρόπο!
  • Ανακοινώσεις για προσλήψεις νηπιαγωγών μέσω ΟΑΕΔ!

Αυτές και μια σειρά πολλών ακόμα συνεπειών της καταστροφικής πολιτικής στην εκπαίδευση αναδεικνύονται , με τρόπο βάρβαρο στην εκπαίδευση,στην καθημερινότητα που αφορά εκπαιδευτικούς,μαθητές,εργαζόμενους-γονείς,εκπαίδευση , κοινωνία.

Αναδεικνύουν την επικαιρότητα και τη ζωντάνια, τη ζωτική σημασία των αιτημάτων της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου των εκπαιδευτικών το φετινό Σεπτέμβρη.

Είναι ανάγκη να μείνει αναμμένη η φλόγα του αγώνα που άναψε το Σεπτέμβρη.

Να μπουν μπροστά τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών.

Να αποκαλυφθούν στον εργαζόμενο-γονιό τα προβλήματα του Δημόσιου σχολείου.

Να δώσει ο κλάδος των εκπαιδευτικών όλες του τις δυνάμεις στο μαζικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν , κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

http://edraekpaideutikwn.blogspot.gr/