Να συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΓΣΕΕ,
ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

 

Συνάδελφοι, για ένα οριακό ποσοστό της τάξης του 65,7% η Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ δε μπόρεσε να διασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων (μείον 4 ψήφους) για τη συνέχιση της 5/μερης απεργίας. Το μικρό αυτό ποσοστό αναδεικνύει την πίστη της βάσης στην αναγκαιότητα του παρατεταμένου απεργιακού αγώνα, που αποτελεί το βασικότερο όπλο διεκδίκησης των αναφαίρετων εργασιακών, οικονομικών κοινωνικο-ασφαλιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων που ισοπεδώνονται από την εφαρμογή των μνημονίων της λαϊκής ληστείας και της σωρείας των αντεργατικών μέτρων, που επιβάλλει η κυβέρνησης της οικονομικής ολιγαρχίας με τη στήριξη των προστατών της (Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.).
Η νέα απόφαση στη Γ.Σ. των προέδρων (48ωρη αντί 5/μερης) σκιαγραφεί από τη μια τις παρελκυστικές τακτικές του υποταγμένου συνδικαλισμού και της αριστερής διαχείρισης κάθε απόχρωσης, από την άλλη όμως αναδεικνύει την ακλόνητη πίστη της βάσης στον ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα, ο οποίος με την προηγούμενη μαζική 5/μερη απεργία απέδειξε τη δυναμική του και κατέγραψε Νίκη, γιατί:

  • Διασφάλισε την ενότητα, μαζικότητα και συσπείρωση της βάσης, που έμενε ανενεργή για πολλά χρόνια, παγιδευμένη στη λογική του εκλογικού καθήκοντος, αποστασιοποιημένη από τη ζωντανή λειτουργία των Γ.Σ. και των άλλων μορφών της συλλογικής δράσης.
  • Απέδειξε τη δυνατότητά της βάσης του κλάδου να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στον εργασιακό και μορφωτικό μεσαίωνα, την ίδια στιγμή που ο υποταγμένος συνδικαλισμός κυριαρχεί στην κορυφή των συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Ανάγκασε τις γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία (48ωρη και 24 αντιστοίχως), ενώ κωλυσιεργούσαν, επιδιώκοντας την απομόνωση του αγώνα μας, τη στιγμή ακριβώς που απαιτείται συστράτευση όλων των μαζικών χώρων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
  • Δημιούργησε όρους κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο μείζον θέμα της ισοπέδωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, αναδεικνύοντας την επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση και τη μορφωτική περιθωριοποίηση των χαμηλών στρωμάτων.
  • Πήρε τη σκυτάλη του απεργιακού αγώνα από άλλους κλάδους εργαζομένων, εγγράφοντας τη δική της δυναμική στο κύκλο των αγωνιστικών λαϊκών διεκδικήσεων.
  • Καλλιέργησε την αγωνιστική διάθεση όχι μόνο στη βάση του κλάδου, αλλά και στους μαθητές και τους γονείς, προβάλλοντας την ανάγκη της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική της πείνας, ανεργίας, καταστολής
  • Τόνωσε το αντιφασιστικό φρόνημα, σε μια περίοδο αποκρουστικής επίδειξης της δολοφονικής πρακτικής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

 

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους συναδέλφους να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ τον απεργιακό αγώνα, με πνεύμα μαχητικότητας, αποφασιστικότητας, ενότητας και συλλογικής πίστης στη νίκη.

Η αλλαγή της μορφής του αγώνα δε σηματοδοτεί ήττα. Γιατί το ποσοστό των προέδρων που ψήφισε τις πενθήμερες απεργίες στη Γ.Σ. της ΟΛΜΕ ήταν αρκετά υψηλό, αφού οριακά δεν ψηφίστηκε η 5/μερη απεργία. Παράλληλα παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της επαναφοράς της ίδιας απεργιακής πρότασης (5/μερες) και στην επόμενη Γ.Σ. των ΕΛΜΕ. Επίσης το αγωνιστικό πνεύμα της βάσης παραμένει πολύ ισχυρό και ικανό να υπερβεί οποιεσδήποτε συναινετικές, εκλογικίστικες και διαχειριστικές συνδικαλιστικές θέσεις που αναστέλλουν τη δυναμική του αγώνα. Πρόκειται επομένως για νέο στάδιο της συλλογικής πάλης, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες απεργιακές ημέρες με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, πάλη που πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με στόχο την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων.
Οι εκπαιδευτικοί αγώνες πρέπει να συνδεθούν με όλα τα ποτάμια της ταξικής πάλης σε μια περίοδο της όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής της πείνας, ανεργίας, ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκφασισμού του κράτους.

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 Σεπτ. και ώρα 19:00 στον κιν/φο ΑΣΤΟΡΙΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!