Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Με ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διαρκείας και με το λαϊκό μέτωπο πάλης θα αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα των απολύσεων-μετακινήσεων και τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/9 και ώρα 7.00 μ.μ) ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ).

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την έναρξή της με τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ενάντια στο βάρβαρο μέτρο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ 2.500 συναδέλφων των ΕΠΑΛ, της «υπεραριθμίας», της διαθεσιμότητας, των μετατάξεων και της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρείας. Ξεκινάει μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας, αφού οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου όχι μόνο στις εργασιακές μας κατακτήσεις, αλλά και συνολικότερα στις μορφωτικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, έτσι ώστε- για πρώτη φορά μεταπολεμικά- η έναρξη του σχολικού έτους να συνοδεύεται από ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, μετακινήσεις, μετατάξεις, από το βάρβαρο μέτρο δηλ του αποδεκατισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που 10.000 αναπληρωτές έχουν σταλεί στον καιάδα της ανεργίας και τα νέα θεσμικά μέτρα ουσιαστικά σημαίνουν πλήρη ανατροπή ακόμη και των στοιχειωδών κατακτήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης. Η επίθεση μάλιστα αυτή στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα συνδέεται άρρηκτα με την κατεδάφιση των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της Υγείας-Ασφάλισης-Περίθαλψης, με την πλήρη κατάργηση των Σ.Σ.Ε στον ιδιωτικό χώρο και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, ώστε οι εκπαιδευτικοί -μαζί με όλους τους εργαζόμενους- να βρίσκονται μπροστά σε ένα οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων, των οποίων η απόκρουση απαιτεί συνολική, μετωπική, παλλαϊκή αντίσταση και πάλη. Μάλιστα η βάρβαρη αυτή πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης συνοδεύεται από μέτρα ποινικοποίησης των αγώνων, με στόχο την καταστολή του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος, σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και προετοιμασίας του νέου ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΕΙΣΒΟΛΉΣ στη ΣΥΡΙΑ. Στη βάση αυτή, οφείλουμε να εντάξουμε τα εργασιακά μας αιτήματα, τις οικονομικές και μορφωτικές διεκδικήσεις μας σε ένα συνολικότερο πολιτικό πλαίσιο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ενωτικής Λαϊκής Πάλης στη βάρβαρη πολιτική της πείνας, ανεργίας, απολύσεων, απομόρφωσης και Ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της ντόπιας πλουτοκρατίας -έχοντας τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών της- προχώρησε, μέσω του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ(που ψήφισε τον Ιούλιο) στην ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ και στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ θέσης, εφαρμόζοντας το καθεστώς της γενικευμένης ελαστικής απασχόλησης σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού με απλές Υπουργικές αποφάσεις κρίνεται πλέον το...πλεονάζον εργατικό δυναμικό, το οποίο τίθεται σε διαθεσιμότητα, δηλ σε καθεστώς ευέλικτης απασχολισιμότητας και εν τέλει απόλυσης. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε η επίθεση στα δικαιώματά μας, με τις πρώτες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των συναδέλφων από τα ΕΠΑΛ, την εκχώρηση βασικών τομέων τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το χτύπημα των δικαιωμάτων των παιδιών από τα χαμηλά στρώματα. Ακολούθησε, μεσούντος του καλοκαιριού, η καθιέρωση του καθεστώτος της «Υπεραριθμίας», δηλ της έμμεσης κατάργησης της οργανικής θέσης, των υποχρεωτικών μετατάξεων και της γενικευμένης κινητικότητας, ενώ κατατέθηκε στη βουλή το νέο θεσμικό έκτρωμα του «ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ», γενικού και επαγγελματικού, το οποίο δίδει τη χαριστική βολή και στα βασικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, μεταρέποντας το λύκειο σε... εξεταστικό κέντρο απόρριψης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη γνώση.
Η αντιλαϊκή αυτή λαίλαπα εδραιώνεται και στο παλιό θεσμικό πλαίσιο της υπαγωγής των σχολείων στους καλλικρατικούς δήμους και επιβολής ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία τους, της κατάργησης των αρμοδιοτήτων των συλλόγων διδασκόντων, της μετατροπής των διευθυντών σε managers και της θέσπισης της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια συνολική επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την ηττοπάθεια και τη διασπαστική λογική, ούτε με την αντίληψη της..ανάθεσης στους εκπροσώπους και την αναμονή του «αριστερού» κυβερνητικού σωτήρα. Αντιμετωπίζεται μόνο ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ, με ενεργοποίηση των Γ.Σ. των σωματείων και όλων των συλλογικών μορφών μαζικής αντίστασης. Γιατί η απόκρουση των βάρβαρων μέτρων είναι ΥΠΌΘΕΣΗ ΟΛΩΝ μας. ΜΟΝΟ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και να ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ. Να καταργηθεί ο ν. 4172/13.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Π.Δ. για τις Υποχρεωτικές μεταθέσεις και ο νόμος για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
  • ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ και η ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ο νόμος για το αντιλαϊκό μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ και ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ. Κανένας συνάδελφος και κανένας μαθητής δεν περισσεύει.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ - ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ.