H Εκπαίδευση & η Κοινωνίας στο στόχαστρο - Η Δημοκρατία στο απόσπασμα, Εκδήλωση στη Λαμία Τετάρτη 19 Ιουνίου

afisa 19 6 lamiaΟ αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό συνεχίζεται αμείωτος. Μετά την «προληπτική» επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως συνέχεια αυτών στους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ και στους ναυτεργάτες, ήρθε με μια φασιστικού τύπου ενέργεια να βάλει στην κλίνη του Προκρούστη όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που πλέον μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απειλούνται με «ξαφνικό θάνατο». Πρώτη στο εκτελεστικό απόσπασμα στήθηκε η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι σε αυτή.

 

Το «success story» της κυβέρνησης μυρίζει αίμα από το σφαγιασμό των εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Κάτω από τις επιταγές της τρόικα η κυβέρνηση προγράφει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου από τα σχολεία, ή θα γίνουν περιπλανώμενοι ανά την επικράτεια με μισθούς πείνας. Με μια απλή υπουργική απόφαση μπορούν πλέον να καταργούνται, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να οδηγούνται μαζικά στην ανεργία.

Μπορεί αυτοί να είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, όμως άλλοι είναι οι σχεδιασμοί του λαού και των εργαζομένων. Οι μαζικές γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών και η υπερψήφιση των αποφάσεων για απεργία στις εξετάσεις από χιλιάδες εκπαιδευτικούς κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, δείχνει τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου, παρά την προδοτική στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πλατιά μαζική αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης, δείχνει ότι υπάρχουν τεράστια αγωνιστικά αποθέματα στους εργαζόμενους και το λαό, που ψάχνουν διέξοδο για να εκφραστούν και να οργανωθούν.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και η ΕΡΓ.Α.Σ Εκπαιδευτικών διοργανώνουν εκδήλωση στην Λαμία, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 7:30 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, στη Πλατεία Διάκου με θέμα:

 

Επιστράτευση εκπαιδευτικών – Κλείσιμο της ΕΡΤ

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ –

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»

 

Ομιλητές:

  • Αγγελική Φατούρου, μέλος Δ.Σ ΟΛΜΕ
  • Θανάσης Τσιριγώτης, μέλος Εκπ. Ομίλου