Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς καθηγητές

 

  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως είναι γνωστό, χθες Πέμπτη 13/6/2013, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεγάλος αριθμός επιστρατευμένων καθηγητών απεργήσαμε σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στην ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων το ποσοστό της απεργίας ξεπέρασε το 15%!.

Έγινε επίσης γνωστό από το πρωί ότι ασκήθηκαν πιέσεις και εκτοξεύθηκαν απειλές για διώξεις και αργίες σε δεκάδες απεργούς, όπως και ότι περιφερειακοί διευθυντές δήλωναν ότι δεν έχουν απεργούς στην περιοχή τους τη στιγμή που επώνυμοι συνδικαλιστές των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων είχαν δημόσια δηλώσει σε εφημερίδες και τοπικά ραδιόφωνα ότι είναι απεργοί!

 

Χθες απεργήσαμε, παρ' όλη την επιστράτευση! Θα το ξανακάνουμε μέχρι να καταργηθεί η φασιστικής έμπνευσης προληπτική επιστράτευση των 85.000 καθηγητών, που βρίσκονται μπροστά στην απειλή της υποχρεωτικής μετάθεσης, διαθεσιμότητας, απόλυσης, ενώ υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Σε περίπτωση που οπουδήποτε στην Ελλάδα, απεργός συνάδελφος τεθεί από το ΥΠΕΠΘ σε διαθεσιμότητα ή διωχθεί ποινικά ή πειθαρχικά εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιστράτευσης-«ιδιώνυμο», θα συναντήσει τη σύσσωμη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του κλάδου.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσουν την κήρυξη απεργίας τη μέρα που θα επιχειρήσει -αν επιχειρήσει- κάτι τέτοιο η κυβέρνηση.

Είμαστε σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, καθώς η διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» που εγκαινίασε η κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει και μπορούμε να αποτρέψουμε απολύσεις και υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με οποιαδήποτε πρόφαση (διώξεις απεργών, «υπεράριθμους», κατασκευή «επίορκων», αντιδραστικές αλλαγές μέσω των σ.ν. για το γενικό και τεχνολογικό λύκειο).

  • ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
  • Να μην τολμήσετε ΔΙΩΞΗ ΑΠΕΡΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
  • ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Φυσικός στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου

Απεργός, συμμετέχουσα στη γενική απεργία της 13ης Ιουνίου 2013