Κάτω η επιστράτευση! Παλλαϊκό Μέτωπο Αγώνα

ΕΡΓ.Α.Σ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOΣ OΜΙΛOΣ

 

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά έριξε τις μάσκες της σύνεσης, της διαβούλευσης και της συναίνεσης, θέλοντας να προλάβει τις πιθανές κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις, έραψε για τον αγωνιζόμενο λαό τον σιδερένιο κορσέ της επιστράτευσης. OTA, ναυτεργάτες, Μετρό και τώρα οι καθηγητές βρίσκονται ουσιαστικά σε καθεστώς στρατιωτικής ομηρίας, αφού έχει φαλκιδευτεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα τους. Κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που κερδήθηκε με αίμα και αγώνα.
Δίπλα στο Σαμαρά που κοιτάει στ' ακροδεξιά του, όπως έδειξε η οπερέτα του «αντι»-ρατσιστικού νομοσχεδίου, παραστέκουν οι Βενιζέλος - Κουβέλης, κρατώντας στο χέρι τ' αποκαΐδια του ΠΑΣOK και τα κουρέλια της κυβερνητικής αριστεράς. Το θέαμα θα ήταν θλιβερό αν δεν είναι δραματικό για το λαό και τη νεολαία μας. Ύστερα από τρία χρόνια σαρωτικών επιθέσεων ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης, δηλαδή του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων λακέδων τους, το περίφημο χρέος παραμένει γαντζωμένο στα 310 δις, όσο δηλαδή το έφτασαν πριν το μνημόνιο και οι τρικομματικοί συνέταιροι προσπαθούν ν' αποκοιμίσουν το λαό για έξοδο από το τούνελ. Στο μεταξύ μισθοί - συντάξεις - ταμεία κάηκαν στους βωμούς του κεφαλαίου, η δημόσια περιουσία πουλιέται αντί πινακίου φακής, οι συλλογικές συμβάσεις έγιναν παρελθόν. Και τώρα ήρθε η επιστράτευση, το μαστίγιο του συστήματος σε όποιον σηκώσει το κεφάλι. Από δίπλα η υποταγμένη δικαιοσύνη έβγαλε 80 απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Ακριβώς όσες τις έστειλε «πεσκέσι» η κυβέρνηση και η εργοδοσία στα δικαστήρια. Μαζί τουςείναι και οι ηγεσίες των συνδικάτων. Κάτι σοσιαλδημοκρατικά ψοφίμια της ΠΑΣΚ που μισούν το λαό και τους αγώνες του και τρομάζουν μπροστά σε κάθε σκίρτημα, οι μεταμφιεσμένοι ΔΑΚίτες και οι δίγλωσσοι ΣΥΡΙΖΑίοι. Όμως προσοχή! Αν πετάξουμε μαζί με τ' απόνερα και το παιδί, θα διαπράξουμε μέγα λάθος. Τα συνδικάτα είναι όπλα των εργαζομένων και η συλλογική οργάνωση και πάλη εφιάλτης του συστήματος. Η κρατική προπαγάνδα και η αφέλεια μιλούν για «πουλημένα συνδικάτα». Η ταξική εμπειρία μιλάει για «υποταγμένες ηγεσίες», γι' αυτό και ως ΕΡΓΑΣ - Εκπαιδευτικός Όμιλος αγωνιζόμαστε για ανατροπή των συσχετισμών, δυνάμωμα της αγωνιστικής πτέρυγας των σωματείων, σωματεία όπλα στα χέρια των εργαζομένων και όχι γεφύρια συνδιαλλαγής.
Η πρόσφατη εμπειρία στους καθηγητές, όπου σε 85 πρωτοβάθμια σωματεία ψηφίστηκε συντριπτικά η απεργία για ν' ανατραπεί από την τρόικα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝεργασία (ΣΥΡΙΖΑ), δείχνει ότι χρειάζεται «να ξεκαθαρίζουμε την ήρα από το στάρι» και να μη χαριζόμαστε σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους. Αυτούς που περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση (όχι η εξουσία) σαν ώριμο φρούτο, κρατώντας το λαό στη γωνία και τους αγώνες στο ψυγείο. Ακριβώς όπως κάνει και το ΠΑΜΕ που θέλει αγώνες «με γάντια», καθαρές πλατείες και λαϊκή εξουσία σαν τον ορίζοντα που όσο πλησιάζει απομακρύνεται...
Τι να κάνουμε;
Παρά τη φαινομενική σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού σκηνικού η κοινωνία βράζει. Η φτώχεια τρύπωσε για τα καλά στα εργατολαϊκά σπίτια και η ανεργία θέριεψε, η τρικομματική λερναία ύδρα κάθεται πάνω σ' ένα ηφαίστιο. Όμως μια σπίθα μπορεί ν' ανάψει πυρκαγιά σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να αδράξουμε τώρα την ευκαιρία. Να πυροδοτήσουμε τους αγώνες που ξεσπούν, να οργανώνουμε τις αντιστάσεις, να βγαίνουμε μπροστά με θάρρος και σιγουριά για το δίκιο μας. Το σημερινό συλλαλητήριο για το οποίο πίεσαν οι αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις στους «επιστρατευμένους κλάδους» να είναι η αρχή. Δίπλα μας είναι οι Σκουριές, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι φοιτητές του σχεδίου «Αθηνά», οι απόκληροι που σφάζονται στο δρόμο από τις φασιστικές συμμορίες, οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν άμισθα, η κινεζοποίηση της κοινωνίας.
Η επιστράτευση είναι πολιτικό θέμα, αφορά στα συνδικάτα αλλά τα ξεπερνά. Χρειάζεται ΠΑΛΛΑΪΚO ΜΕΤΩΠO ΑΓΩΝΑ.
Να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να ξεσκεπάσουμε τους δειλούς και τους προδότες και να αναμετρηθούμε στα ίσια με τον εχθρό.
Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολή και σχολείο.

 

Ν' ανατραπεί η επιστράτευση!
Κανένας δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!