Διακήρυξη του Επαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας για τις εκλογές αντιπροσώπων στις 6 Ιούνη

Για ποιο λόγο ψηφίζουμε στις εκλογές αντιπροσώπων στις 6 Ιούνη
Η σημασία αυτών των εκλογών

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
.
Είναι σίγουρο πως σε πολλούς από εμάς , οι φράσεις Γ Σ της ΔΟΕ ή εκλογές αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ δε σημαίνουν και πάρα πολλά. Ακούγονται σα μυστικά συναδέλφων μυημένων , σε διαδικασίες και πράξεις έξω απ 'ό, τι μας αφορά , ξένα καμιά φορά και εχθρικά ή αδιάφορα.

ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!
Το έχουμε πει κι άλλες φορές ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Τα γεγονότα του τελευταίου ιδιαίτερα διαστήματος , η επίθεση που δεχόμαστε είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ , που όσο κι αν προσπαθούν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις-βλέπε ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ ή όπως αλλιώς με οβιδιακές μεταμορφώσεις θέλει να ονομάζεται(στα μέρη μας ΔΗ.ΣΥ)- να τα υποβαθμίσουν , να τα εξωραΐσουν ή και να σας τα κρύψουν ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΑ. ΞΕΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ , ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!!

Συνάδελφοι
Είναι πια φανερό , σ' όλους μας ακόμη και στους πιο δύσπιστους , σε όσους όλα τα χρόνια είχαν εναποθέσει τα ερωτήματά τους για το «πού πάει η εκπαίδευση» στις κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και τις εμπιστευόντουσαν ,

ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!!

Αποκαλύφθηκε και αποκαλύπτεται καθημερινά το τελευταίο διάστημα-πως οι εκπαιδευτικοί, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι-βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία γενική επίθεση.
Είμαστε μπροστά σε μία επιχείρηση , συνολικής αλλαγής του τοπίου στην εκπαίδευση , από την Προσχολική Αγωγή και τα νήπια , το Δημοτικό Σχολείο , ως τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση , το πανεπιστήμιο κι ακόμη παραπέρα!!!
ΑΛΛΑΖΕΙ , συνάδελφοι , ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΒΙΑΙΟ σε βάρος δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών κι εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ. Μόνο στο νομό μας σχεδιάζεται να καταργηθούν δεκάδες θέσεις, και αυτό οι συνάδελφοι των τριών συστεγαζόμενων συγκροτημάτων σχολείων στην πόλη της Βέροιας , το γνωρίζετε πολύ καλά. Το ζήτημα αυτό συνάδελφοι , δεν έχει σταματήσει .Μην πιστεύετε όσες παρατάξεις προσπαθούν να σας πείσουν πως δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό . Είναι οι ίδιες παρατάξεις , που πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου σας έλεγαν πως οι μισθοί μας δεν πρόκειται να θιγούν κι ότι μάλιστα θα παίρναμε και αύξηση.
ΑΛΛΑΖΕΙ η δομή της εκπαίδευσης, προς το χειρότερο βέβαια , η κατεύθυνσή της , το περιεχόμενό της.
ΑΛΛΑΞΕ βίαια ο μισθός όλων μας με το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ , ιδιαίτερα στους πιο νέους συναδέλφους , που είδαν τους μισθούς τους να καταβαραθρώνονται σε σχέση με τους πιο παλιούς συναδέλφους τους, ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΛΑ και ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να πετύχουν οι κυβερνώντες ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ στο εσωτερικό του κλάδου μας , παρ' όλο που τα προβλήματα είναι κοινά ,

Η ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!

Τα ίδια κι ακόμη χειρότερα στους συναδέλφους μας ωρομίσθιους και αναπληρωτές , που' ναι πολλοί και καταδικασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες πραγματικής δουλείας .

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ , ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Συνάδελφοι , αναπληρωτές και ωρομίσθιοι , ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ .
ΟΧΙ ΠΙΑ!!! ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ,ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

Οργανικές θέσεις , ωράριο , το δικαίωμα σε μετάθεση ή απόσπαση –όλα έχουν τοποθετηθεί στην «Κλίνη του Προκρούστη» και παραμορφώνονται τόσο πολύ από τους 3 αρμονικούς κι αγαπημένους συγκυβερνώντες , ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ και τα δικά τους Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης της γνώμης του κόσμου , ώστε να κάνουν αυτά τα βασικά δικαιώματα –τα κατακτημένα με αγώνες παλιότερων συναδέλφων κι όχι δοσμένα από κάποια φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση – να μοιάζουν αναχρονισμός , παλιομοδίτικα , ακόμη και ...ΑΚΟΥΣΟΝ , ΑΚΟΥΣΟΝ!!!- ΕΠΙΖΗΜΙΑ και ΒΛΑΒΕΡΑ για την κοινωνία μας.
Το να έχει κάποιος στη σημερινή εποχή μόνιμη εργασία , υγεία , ασφάλεια , ικανοποιητικό μισθό , σωστές συνθήκες εργασίας και να μπορεί να αποδώσει στο εκπαιδευτικό , παιδαγωγικό και κοινωνικό του έργο , προσπαθούν να μας πείσουν οι κυβερνώντες και τα κάθε είδους τσιράκια της πολιτικής τους , πως είναι επιζήμιο και καταστροφικό για την κοινωνία. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Οι εξελίξεις , όμως , δείχνουν συνάδελφοι , πως είναι δυνατόν. Όποιος από εμάς έχει μάτια για να δει και αυτιά για να ακούσει , όποιος πολύ περισσότερο έχει την τιμιότητα να πιστέψει αυτά που βλέπει κι ακούει, αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας στρώνουν το έδαφος , κατασκευάζουν συνεχώς και με μεγάλη τέχνη , ζητήματα και θέματα για να νομιμοποιήσουν στην κοινή γνώμη τα σχέδια για τις μετακινήσεις μας, τη μετατροπή μας σε «περιπλανώμενους Ιουδαίους» , σύγχρονους νομάδες , την αξιολόγηση-χειραγώγηση και τις απολύσεις που έρχονται ολοταχώς.
Έτσι και δω τοπικά , μέσα σε λίγες ημέρες κατασκευάστηκαν δεκάδες πλεονάζοντες , με την πιο ακραία και απάνθρωπη λογιστική αντίληψη.
Οι πρόσφατες ρυθμίσεις του Υπουργείου για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια , τις χιλιάδες καταργήσεις οργανικών θέσεων που προωθούνται , οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία και κατασκευή , χιλιάδων «πλεοναζόντων» υπεράριθμων για διάθεση και βέβαια υποψήφιων για απόλυση.
Όποιος ανάμεσά μας προσπαθεί να το αποκρύψει, όποια συνδικαλιστική παράταξη με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί , να το υποβαθμίσει , να χαϊδέψει τ' αυτιά μας-που μετά από τόσες ανατροπές στη ζωή μας θέλουν να ακούσουν κάτι ευχάριστο-, αυτός διαπράττει σήμερα ΕΓΚΛΗΜΑ!
Όποιος το κάνει αυτό , σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους εκατοντάδες συναδέλφους στην περιοχή μας , που πρόκειται να κριθούν υπεράριθμοι και να πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής μετακίνησης , να δώσει ακόμη πιο πειστικές εξηγήσεις σε όσους θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης , απαντήσεις στους χιλιάδες αναπληρωτές που δε θα εργαστούν ξανά , αλλά θα απολυθούν λόγω αυτής της πολιτικής.
Και τα παραπάνω , συνάδελφοι , αφορούν για αρχή τους ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ –αναπληρωτές και μόνιμους ως 12 έτη προϋπηρεσίας. ΑΦΟΡΟΥΝ ,όμως , και όλους τους υπόλοιπους , γιατί οι αντιδραστικές αυτές ρυθμίσεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ !! ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!!
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Το τελευταίο χρονικό διάστημα , κάποιοι φροντίζουν ΕΝΤΕΧΝΑ να στρέψουν τους διάφορους κλάδους των εκπαιδευτικών , τον ένα εναντίον του άλλου, τον ένα εκπαιδευτικό κατά του άλλου. Ο στόχος τους είναι προφανής: ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ , ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.


Ακούστε κάποια πράγματα:

Δήθεν αθώες προτάσεις για καθηγητές που μπορούν να εργαστούν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (βλέπε Μπαμπινιώτη και άλλους σοφούς). Άλλες , εξ' ίσου αθώες , για Νηπιαγωγούς που μπορούν να εργαστούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Η τεχνική της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και της ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ σε όλο της το μεγαλείο , με μόνο στόχο τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στο εσωτερικό του κλάδου και την ανενόχλητη εφαρμογή της πολιτικής τους.
Αυτοί που μηδένισαν τους διορισμούς μας , που ευθύνονται για την αδιοριστία και την ανεργία στον κλάδο , τις συνθήκες γαλέρας χιλιάδων ωρομίσθιων συναδέλφων , αυτοί που υποχρηματοδοτούν την εκπαίδευση με τις τραγικές συνέπειες που όλοι ξέρουμε , αυτοί που έχουν κάνει την εκπαίδευση κυριολεκτικά άνω-κάτω με την πολιτική τους και την έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής , σχεδιάζουν τέτοια διαιρετικά τερτίπια!
Και κάποιοι από εμάς πέφτουν στην παγίδα , είναι έτοιμοι να πιστέψουν το χιλιοειπωμένο παραμύθι , ότι για τα προβλήματά μας δε φταίει η ΑΘΛΙΑ και ΒΑΡΒΑΡΗ πολιτική τους , αλλά για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις φταίει ο συνάδελφος επειδή τοποθετήθηκε τελευταίος , φταίει ο συνάδελφος επειδή δε συμπλήρωσε 12 χρόνια υπηρεσίας , το καινούργιο που ετοιμάζεται φταίει ο συνάδελφος που δεν παρακολούθησε για διάφορους λόγους την εξομοίωση , φταίει θα μας πούνε σε λίγο που δεν έχουμε πιστοποίηση Β ΄ , φταίει πως δεν αξιολογηθήκαμε σωστά και δε σκύψαμε το κεφάλι!
Σε λίγο καιρό θα μας λένε πως για την αδιοριστία των Νηπιαγωγών , για παράδειγμα , φταίνε οι δάσκαλοι που δεν επιτρέπουν να διδάξουν οι νηπιαγωγοί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού , για την ανεργία των δασκάλων οι καθηγητές που θα διδάσκουν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού κ.ο.κ , σ' ένα ατέλειωτο διασπαστικό και υποκριτικό γαϊτανάκι.
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν οι αντιλήψεις αυτές κυριαρχήσουν , δεν πρόκειται να υπάρξει ασφάλεια και δουλειά για κανέναν. Το αντίθετο , την ώρα που θα κονταροχτυπιόμαστε μεταξύ μας , Νηπιαγωγοί – Δάσκαλοι – Ειδικότητες, ωρομίσθιοι – αναπληρωτές – μόνιμοι , Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι εκπαιδευτικοί , αυτήν την ίδια ώρα θα μένουν ανοιχτές οι πόρτες και τα παράθυρα για να περάσει κυριολεκτικά από πάνω μας , από τις ζωές μας , σαν ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ , η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης , της Ε. Ε και του ΔΝΤ..

Συνάδελφοι
Γνωρίζουμε πολύ καλά , ότι οι σκέψεις αυτές δεν είναι σήμερα τόσο δημοφιλείς σε κάποιους από
εσάς. Μπορεί κάποιοι να τρομοκρατούνται , ακόμη και στην απλή περιγραφή αυτής της οδυνηρής πραγματικότητας.
Κατά τη γνώμη μας , όμως , είναι σήμερα απαραίτητο , οφείλουμε όλοι να δούμε αυτό που συμβαίνει όχι μόνο με τα μάτια μας ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. Μη βλέπουμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα , όπως έχουν σήμερα , όπως τα σχεδιάζουν για το αύριο όλων.
Ο συνδικαλισμός κι οι συνδικαλιστές συνάδελφοι , οφείλουν να είναι άγρυπνοι , να επαγρυπνούν , όχι να αποκοιμίζουν ύπουλα συνειδήσεις .Αυτό το κάνει , όλα τα χρόνια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Αυτόν το συνδικαλισμό πρέπει να τον απορρίψετε στην πράξη.

 

Αυτά τα σχέδια δεν αφορούν κάποιους άλλους , στο μακρινό μέλλον , σ' έναν άλλο , μακρινό τόπο .

Αφορούν εμάς και ΑΜΕΣΑ , ΤΩΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ!

Ξεκινήσαμε γράφοντας πως η διαδικασία της Γ. Σ και των εκλογών για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ , μοιάζει σαν κάτι που αφορά λίγους και μυημένους συνδικαλιστές.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Αυτά τα σχέδια πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα , ξεκινώντας με την πιο πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση , της πιο μεγάλης μερίδας των συναδέλφων μας.
Ο Σύλλογος μας αλλά και η ΔΟΕ , πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα , να οργανώσουν την αντίστασή μας και τους αγώνες μας ,ώστε να έχουν την απαιτούμενη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ , ΠΙΣΤΗ , ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ στο ΔΙΚΙΟ μας και τη ΝΙΚΗ μας.
Να οργανώσει όλους μας , για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που στέλνει και εμάς και τους μαθητές στην κόλαση.
Που θα τολμήσει να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους κι όπως στ' αλήθεια είναι :κυβέρνηση (μαζί και η Χ. Α) ετοιμάζουν φέρετρα για μας , ψυχιατρεία για τα παιδιά.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
Θέλουμε μια τέτοια ΔΟΕ. Χρειαζόμαστε μια ΔΟΕ με τέτοια θέληση.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη ΔΟΕ και τους συσχετισμούς της , όπως είναι ως σήμερα! Είναι αρνητικοί αυτοί οι συσχετισμοί και άκρως επικίνδυνη!
Δεν ψηφίζουμε σήμερα γιατί κάποιος φίλος ή συγγενής μας , μας πήρε τηλέφωνο και ζήτησε την ψήφο μας .
Δεν ψηφίζουμε γιατί παραδοσιακά στηρίζουμε έναν πολιτικό χώρο και μια συνδικαλιστική παράταξη και ερχόμαστε και σήμερα να το κάνουμε , έστω κι απογοητευμένοι , δεν ψηφίζουμε για ν' ανατρέψουμε μια κυβέρνηση και να φέρουμε μια άλλη- υπάρχουν οι εκλογές για να το κάνει κάποιος αυτό, όταν το επιθυμεί- ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!

Οι εκλογές αφορούν το συνδικάτο μας και ψηφίζουμε για να οργανώσουμε , από καλύτερες θέσεις , την αντίστασή μας , για να σταματήσουμε τα σχέδια και τις πολιτικές αυτές , για να στηρίξουμε τη δημόσια εκπαίδευση που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής , για να επιβιώσουμε και να ζήσουμε ως αξιοπρεπείς άνθρωποι , εμείς και οι οικογένειές μας .

ΓΙ' ΑΥΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας της υποταγής , της αποδοχής αυτής της πολιτικής , της υποχρηματοδότησης , των υποχρεωτικών μετακινήσεων , των καταργήσεων σχολείων και συγχωνεύσεων τμημάτων. Του σχολείου της αγοράς που το οικοδομούν πάνω στα συντρίμμια της δημόσιας εκπαίδευσης. Της αξιολόγησης , της μισθολογικής καθήλωσής μας και των απολύσεων.
Ο άλλος δρόμος , είναι ο δρόμος της πραγματικής αντίστασης , της ενεργοποίησης όλου του κλάδου-αυτό είναι το καθήκον της νέας ΔΟΕ-, της δραστηριοποίησης του Συλλόγου σε κάθε σχολείο , της συμμετοχής κάθε συναδέλφου στις ΓΣ και τους αγώνες , που πρόκειται να έρθουν.
Ο δρόμος της δημιουργίας ενός μαχητικού , αγωνιστικού , πανεκπαιδευτικού κινήματος , που θα έρθει σε ρήξη μ' αυτήν την πολιτική.

Η υπάρχουσα ΔΟΕ με τους ως σήμερα συσχετισμούς –με πλειοψηφία των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ του κυβερνητικού συνδικαλισμού – δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει αυτούς τους αγώνες κι αυτό το κίνημα.

Σ' αυτές τις παρατάξεις είναι κυρίαρχη η λογική της ηττοπάθειας , της καλλιέργειας αυταπατών και εφησυχασμού στους συναδέλφους , του κυβερνητισμού και της κομματικής περιχαράκωσης , παρ' όλες τις δημαγωγίες τους περί ανεξαρτησίας από τα κόμματά τους . Τα κόμματα στα οποία πιστεύουν , είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης που προωθεί αυτή την πολιτική και δε γίνεται να τα καλύπτουν πολιτικά , αλλά να διαφωνούν δήθεν σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να απορρίψει και με την ψήφο του αυτές τις παρατάξεις, να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο της

 

Συσπείρωσης Παρέμβασης εκπ/κών Ημαθίας-Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας
στις εκλογές αντιπροσώπων της 6ης Ιουνίου