Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Οι αδύναμοι μας φοβούνται... είμαστε πολλοί, έχουμε δίκιο, μπορούμε να τους νικήσουμε

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

 

"α. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.

β. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

γ. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους"

Δηλώσεις του Yπουργού Παιδείας σήμερα το μεσημέρι μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των καθηγητών ούτε μέσω της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας που έχουν εξαπολύσει τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

 

Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τους γνωστούς κοινωνικούς αυτοματισμούς για να καταστείλει την απεργία των καθηγητών.

Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, καθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αποφασισμένη στο να δώσει τη μάχη.

Είναι φανερό ότι φοβάται μήπως το πράγμα ξεφύγει και από τη φαινομενική ακινησία «μια σπίθα ανάψει φωτιά στον κάμπο»...

Γι αυτό βγάζει το παραπάνω διάγγελμα και, για πρώτη μάλιστα φορά μετά τη μεταπολίτευση, η αστική –κατ' όνομα- δημοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της, με τις επικοινωνιακές και άλλες υποδείξεις της ΤΑΣΚ ΦΟΡ –η οποία υποδεικνύει και τα «νον πέιπερς» που φεύγουν το ένα μετά το άλλο αυτές τις μέρες από τα φοβισμένα-υπόδουλα και αναλώσιμα ανθρωπάκια που παριστάνουν την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας- δείχνοντας το πραγματικό τρομοκρατικό της πρόσωπο ετοιμάζεται να επιτάξει 85.000 καθηγητές πριν καν την κήρυξη της απεργίας!!!

Μπορεί η καταγκρεουργημένη από τα μνημόνια, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ κοινωνία, το εργατικό-λαϊκό κίνημα να ανεχθεί αυτές τις ενέργειες που συνδέονται με ένα νήμα με τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής;

Πιστεύει η κυβέρνηση και τ' αφεντικά της ότι με τις απανωτές επιστρατεύσεις σε κάθε κλάδο που αντιστέκεται θα περιφράξει τις κοινωνικές θύελλες;

Το εκπαιδευτικό κίνηµα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι οφείλουν να σηκωθούν στις µύτες των ποδιών τους, να διαπεράσουν τα φράγµατα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, να συντρίψουν τη ρητορική τού άδικου λόγου και να ορθώσουν πύργο ατίθασο στη Σαλώµη των νεοβαρβάρων που ετοιµάζονται να περιφέρουν το κεφάλι της παιδείας προσφορά στους επιχειρηματίες της γνώσης.

  • ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!
  • ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
  • 85.000 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ 10/5/2013, ώρα 8.30μμ