Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Μια αναγκαία απάντηση στις συνεχείς συκοφαντίες και αναληθείς ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ

Σε μια περίοδο που η βάρβαρη επίθεση του αστικού πολιτικού συστήματος, της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια σ’ όλους τους εργαζόμενους οξύνεται, τη στιγμή που η ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης είναι προ των πυλών, τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με «έξωση»-απόλυση μέσω της επερχόμενης «αξιολόγησης», τη στιγμή δηλαδή που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και το μπλοκάρισμα όλων «των αξιολογικών εγχειρημάτων» από το διοικητικό και ιεραρχικό μηχανισμό του Υπ. Παιδείας, το ΠΑΜΕ έχει βρεί τον «εχθρό» του … στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις εκπαιδευτικών!!!

  • Αφού εξαπέλυσε μια προβοκατόρικη επίθεση ενάντια στην ΕΛΜΕ Ικαρίας και έβαλε όσα πρωτοβάθμια ελέγχει να την καταγγείλουν [πρωτοφανές Σωματείο να καταγγέλλει άλλο Σωματείο γιατί εφαρμόζει το καταστατικό του!], δεν τόλμησε να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση Προέδρων γιατί πανηγυρικά θα καταψηφιζόταν, το επανέφερε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και έχει μετατραπεί στον πιο λάβρο υπερασπιστή των αποσπάσεων σε κόμματα και βουλευτές!

  • Στη συνέχεια, με θράσος χιλίων πιθήκων, κατήγγειλε συνδικαλιστή των Παρεμβάσεων, πρόεδρο ΕΛΜΕ, γνωστό εδώ και δεκαετίες για τους αγώνες και το ήθος του στο εκπαιδευτικό κίνημα, για … απεργοσπάστη!

  • Με την τελευταία ανακοίνωσή του για τη ΓΣ Προέδρων, και πάλι με απίστευτα ψεύδη, «δείχνει» τις Παρεμβάσεις σαν υπεύθυνες γιατί δεν πλειοψήφισε μια σημαντική προσθήκη για τα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης. Σαν κοινοί συκοφάντες διαστρέφουν εντελώς τα γεγονότα σε 3 ΕΛΜΕ [Λάρισα, Α΄Θεσ/κης, Α΄ Αθήνας], ανακαλύπτουν Παρεμβάσεις σε πόλεις όπου δεν υπάρχει ούτε ένας συναγωνιστής μας και συγχέουν επίτηδες τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με την ξεκάθαρη γραμμή των Παρεμβάσεων εναντίον της αξιολόγησης, της αυτοαξιολόγησης, της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας κλπ, και καταλήγουν ότι «Αποδεικνύεται ότι, παρά τις «αντιμνημονιακές και συγκρουσιακές» κορώνες, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης, αλλά διαχείρισης»!

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ακριβώς λόγω της διαχρονικής σφοδρής εναντίωσης των Παρεμβάσεων σε όλες τις νομοθετικές προσπάθειες των τελευταίων 25 ετών αφ’ ενός η αξιολόγηση απομυθοποιήθηκε και δεν πέρασε στην εκπαίδευση, [ακόμα και όταν ΚΚΕ και ΣΥΝ ήταν υπέρ της «καλής» και «δημοκρατικής» αξιολόγησης], αφ’ ετέρου οι θέσεις της ΟΛΜΕ, από συνέδρια και ΓΣ Προέδρων, μετακινήθηκαν σε πιο ριζοσπαστική κατεύθυνση [γι’ αυτό και ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αναγκάζονται να επικαλούνται συνέδριο του 1997!].

Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε το ΠΑΜΕ στον κατήφορο της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης. Θα επιμείνουμε στην τίμια πολιτική αντιπαράθεση όπου και όταν απαιτείται, εξακολουθώντας να υπηρετούμε την αναγκαιότητα των ενωτικών αγώνων στα σωματεία μας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα αφήνουμε προβοκατόρικα δημοσιεύματα αναπάντητα!

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί [σύντομα τουλάχιστον] να επανέλθουμε…

ΑΘΗΝΑ, 3/3/2013