Ο Ζαφειρακίδης σε ρόλο νέου … Ρακιντζή

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΔΕ [εκλεκτός της αλήστου πολιτικής μνήμης Α. Διαμαντοπούλου] και Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Γ. Ζαφειρακίδης, αφού πρωτοστάτησε στις συγχωνεύσεις τμημάτων εδώ κι ένα μήνα [τις οποίες και επέβαλε παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, εκβιάζοντας και απειλώντας με ΕΔΕ τους διευθυντές], αφού πίεσε τους διευθυντές των σχολείων να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να αναλάβουν υπερωρίες παρά τη θέλησή τους για την κάλυψη των κενών, αφού διέσπειρε φήμες ότι οι ελεγκτές του Ρακιντζή μετά την Ανατολική Αττική «θαεπισκεφθούν» και τα σχολεία της δυτικής Αθήνας, αφού …, αφού …., απόψε το βράδυ 5/12/12, έστειλε τους δικούς του «ελεγκτές» στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, να μπαινοβγαίνουν στις τάξεις την ώρα του μαθήματος και να ελέγχουν τα απουσιολόγια, να κάνουν ελέγχους στα βιβλία του σχολείου και να δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας και τροϊκανής «επιτροπείας» στο σχολείο! Φυσικά πολλοί συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και απαίτησαν να σταματήσει η επιδρομή.

 

Η ντροπή και το φιλότιμο δεν περίσσεψαν σε κανένα τσιράκι της αντιλαϊκής εξουσίας, ίσα-ίσα είναι αυτά ακριβώς τα άτομα της μεσαίας ιεραρχίας που εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέα», ιδιαίτερα σε βάρβαρες συνθήκες σαν αυτές που βρίσκεται σήμερα ο λαός μας, σε συνθήκες κατάρρευσης του δημόσιου σχολείου, σε συνθήκες εξαθλίωσης μαθητών και καθηγητών.

Ως εκ τούτου καμιά απολύτως έκπληξη δεν μας δημιουργεί η στάση του εν λόγω κυρίου, που έχει διατελέσει άλλωστε και για πολλά χρόνια κεντρικός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών.

Απλώς τον καλούμε την επόμενη επιδρομή να την κάνει αυτοπροσώπως [και όχι μέσω διοικητικών υπαλλήλων της διεύθυνσης τις οποίες εξαναγκάζει], ενώπιον μάλιστα της ΕΛΜΕ, της οποίας έχει διατελέσει και πρόεδρος πριν από πολλά χρόνια…

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Φυσικός στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

6974438720, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.