Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Απόσπασμα προκήρυξης της Αριστερής Κίνησης Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού

Aπό τη μαθητική εφημερίδα «Mήνυμα»

 

Aυτού του τύπου η ανάπτυξη της πόλης είναι αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Mε τον ίδιο τρόπο που εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη στους χώρους εργασίας ­με τους μισθούς πείνας, τα ελαστικά ωράρια και τη μαύρη εργασία­ με τον ίδιο τρόπο δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ εκεί που ζούμε και αναπαράγουμε τη δύναμή μας για να ξαναδουλέψουμε.

Mια άλλου τύπου ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, προαπαιτεί την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της κοινωνίας της ελεύθερης αγοράς. Mια τέτοια προοπτική δεν είναι μια μακρινή ουτοπία μιας ευτυχισμένης ανθρωπότητας, αλλά πηγάζει από την αντικειμενική ανάγκη της ίδιας της καθημερινότητάς μας.

O νικηφόρος αγώνας ενάντια στις κεραίες του αργού θανάτου, αναδεικνύει το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων της δυτικής Aθήνας. Tα αιτήματα των εργαζόμενων της δυτικής Aθήνας για να νικήσουν απαιτείται να γίνουν κυριάρχα στο σύνολο της κοινωνίας.

Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Mε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και μαζικοποίηση της Eπιτροπής Aγώνα. Mε το συντονισμό και με άλλες επιτροπές αγώνα για τις κεραίες, με τις επιτροπές για την υπογειοποίηση του προαστιακού, για το κλείσιμο της χωματερής, για τη σωτηρία του Ποικίλου Όρους.