Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα!

Όχι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα!

Για μια ακόμα φορά χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, για να καταγγείλουν και να απαιτήσουν να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης που καταπατούν βάναυσα το άσυλο προωθώντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, χτυπούν τον ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό και τα δημοκρατικά δικαιώματα, βάζουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και στην πρόσβαση στα ΑΕΙ επαναφέροντας το αυταρχικό μέτρο των διαγραφών μαζί με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Μπροστά στις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να ψηφίσει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με τις γνωστές διαδικασίες – εξπρές. Φοβάται την συνέχεια και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την ακόμα παραπέρα μαζικοποίηση των φοιτητικών αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της. Στην προσπάθειά της να κάμψει το φοιτητικό κίνημα χρησιμοποιεί ακόμα και την φιλοκυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ για να σπιλώσει τους αγώνες. Με προκλητικές ανακοινώσεις στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας, οι ΔΑΠίτες μιλούν για “διαδηλώσεις που διασπείρουν τον κορωνοϊό”, για να συγκαλύψουν όχι μόνο την ανυπαρξία τους αλλά και την ουσιαστική στήριξη που προσφέρουν στα κυβερνητικά μέτρα.

Για μια ακόμα φορά οι ομάδες του λεγόμενου “αντιεξουσιαστικού χώρου” με τη δράση τους έστρωσαν το έδαφος στις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπήσουν το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έδωσαν παράλληλα λαβή στην κυβερνητική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ να δυσφημίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών. Προκλητικός και δείγμα γραφής της θρασυδειλίας τους, ήταν ο τρόπος που έδρασαν στην τελευταία διαδήλωσηκρυμμένοι ανάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ, ενώ μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στην κινητοποίησή τους για τον Κουφοντίνα, οι θιασώτες της “σύγκρουσης” ήταν σε στάση προσοχής απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις. Και πάλι επιβεβαίωσαν πως η δράση του συγκεκριμένου χώρου είναι ξένη και εχθρική προς το μαζικό κίνημα και τις συλλογικές διαδικασίες. Αυτή η δράση προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής.

Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας με επίκεντρο το φοιτητικό κίνημα που αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά και αμφισβητεί την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός και η νεολαία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης. Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν σε συνέχιση και κλιμάκωση των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων. Μπροστά στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων χρειάζεται να ενεργοποιηθούν άμεσα όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα εκπαιδευτικά σωματεία και να πραγματοποιηθούν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να καλέσουν σε νέο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου!

Κάτω τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Όλοι στο δρόμο – Όλοι στον αγώνα!