Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές “κάλπες” του ΥΠΑΙΘ!

Για όσους διατηρούσαν επιφυλάξεις σχετικά με τις διαβόητες “ηλεκτρονικές ψηφοφορίες” στις αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τον προσεχή Νοέμβρη, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με λίγες και καθαρές – οφείλουμε να σημειώσουμε – κουβέντες ξεκαθάρισε πως “εκλογές θα γίνουν, θα είναι Σάββατο 7 Νοέμβρη και θα είναι ηλεκτρονικές”. Και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τις δηλώσεις της. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έκρυψε άλλωστε ποτέ τις προθέσεις της. Η τροπολογία που επιβάλλει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν ψηφίστηκε για να μην εφαρμοστεί, επιβλήθηκε για να εφαρμοστεί και μάλιστα αμέσως.

Αποτελεί κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου σε όλα τα συνδικάτα το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο Μητσοτάκης ήδη προετοιμάζει το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο για να επιβάλει το καθεστώς του ελέγχου, της χειραγώγησης και της υποταγής όλων των συνδικάτων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, για να ασκήσει τρομοκρατία σε όσους εργαζόμενους ασκούν τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επέδειξε πολιτική σιδηράς πυγμής, άκαμπτηςστάσηςσε όλα τα καυτά θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για ταΥπηρεσιακά Συμβούλια.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις δεν χωρούν ταλαντεύσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει αποφασίσει να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Από καιρό έχουν κηρύξει το τέλος των συνδικάτων και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Απέναντι στη σκληρή, αδιάλλακτη και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΥΠΑΙΘ δεν χωρούν μισόλογα και “τακτικοί ελιγμοί”. Κάθε μέρα που περνάειείναι ένδειξη υποχώρησης από τη μάχη για την υπεράσπιση των σωματείων και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Το μέτρο της “ηλεκτρονικής ψηφοφορίας” πρέπει να καταγγελθεί απερίφραστα από κάθε δημοκράτη.

Κανένας εκπαιδευτικός, καμιάσυνδικαλιστική δύναμη δεν πρέπει να την νομιμοποιήσει, συμμετέχοντας στη φαρσοκωμωδία της “ηλεκτρονικής κάλπης”, ανοίγοντας το δρόμο για να παγιωθούν σκοτεινά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα στα συνδικάτα, για να υποταχτεί το συνδικαλιστικό κίνημα στις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να αποσύρουν αμέσως όλα τα ψηφοδέλτιά τους (σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο), σύμφωνα μάλιστα και με τις δημόσιες δεσμεύσεις και δηλώσεις τους στη ΔΟΕ και στη ΟΛΜΕ.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε το Μεγάλο Όχι. “Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε.

Δε συμμετέχουμε – δε συναινούμε στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Να υπερασπιστούμετα σωματεία μας!