Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Διευθύντρια σχολείου κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει μέλη του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ

Το γεγονός που συνέβη σε σχολείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο 6ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου είναι πρωτοφανές και σίγουρα παραπέμπει σε πολύ σκοτεινές εποχές. Τα μέλη του ΔΣ της οικείας ΕΛΜΕ παραβρέθηκαν στο σχολείο για να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής της Ν. Σμύρνης η οποία προσανατολίζεται να κλείσει το σχολείο καθώς και για θέματα της εκπαιδευτικής συγκυρίας! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους συναδέλφους και ενώ εκτέθηκαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ προβλήματα του σχολείου που αφορούν τη διεύθυνση του σχολείου, η Διευθύντρια, σε μια επίδειξη ακραίου αυταρχισμού, αντιδημοκρατικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς απέναντι στο πρωτοβάθμιο σωματείο και τα δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του, αλλά και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών του σχολείου προκειμένου να μην εκθέσουν τα προβλήματα του σχολείου αλλά και την ίδια, επέλεξε την πυγμή της κρατικής καταστολής. Έτσι κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει τα μέλη της ΕΛΜΕ με το πρόσχημα της παρουσίας "εξωσχολικών"!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους τρομοκρατίας και καταπάτησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, των νέων αντισυνδικαλιστικών μέτρων που φακελώνουν τα σωματεία και επιφέρουν νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο τυχαία δεν είναι. Αντίθετα αποτελεί προπομπό για τη νέα κατάσταση όξυνσης και σκλήρυνσης της πολιτικής ζωής. Φέρνει τη δυσωσμία του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας των εργαζομένων, όσων συνδικαλίζονται, όσων τολμούν και ορθώνουν ανάστημα στην κυρίαρχη πολιτική.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος υιοθετεί πλήρως το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του.

Με τη συλλογική και οργανωμένη δράση υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Καλλιθέα,  20/11/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης για την πρωτοφανή συμπεριφορά της απέναντι σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και στον Αιρετό του κλάδου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης στο 6ο  Λύκειο.

Συγκεκριμένα όταν τα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ο Αιρετός της Δ΄ Αθήνας επισκέφτηκαν το 6ο Λύκειο για μια έκτακτη ενημέρωση των συναδέλφων που αφορούσε την επιχείρηση έξωσης των σχολείων της Εστίας από την έδρα τους, καθώς και ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα, η Διευθύντρια του σχολείου επιτέθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει ως εξωσχολικούς.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του 6ου Λυκείου   Νέας Σμύρνης ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι η κατάσταση στο σχολείο είναι έκρυθμη καθώς η διευθύντρια δημιουργεί με τη στάση και τη συμπεριφορά της προβλήματα και δυσχεραίνει το έργο τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι εκλεγμένοι Αιρετοί του κλάδου έχουν υποχρέωση θεσμική να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και να ενημερώνονται από τους ίδιους για τα εκπαιδευτικά και εργασιακά τους προβλήματα. Και αυτό κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και γι αυτό το λόγο απολαμβάνουν και την εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων και των διευθυντών και των καθηγητών.