Κάτω τα χέρια από το Σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με την κατάθεση προσωπικών μηνύσεων εναντίον του, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μαθητική παρέλαση της  28ης Οκτωβρίου του 2018 .

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβάντων στοχοποίησης, ύβρεων και απειλών που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τον Νοέμβριο του 2018, που ακολούθησαν τη διαστρέβλωση και την αξιοποίηση του γεγονότος από ΜΜΕ και άλλους κύκλους, για δήθεν πατριωτικούς σκοπούς.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης εκφράζει με απόλυτο τρόπο τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο σύλλογο διδασκόντων, η ομόφωνη απόφαση του οποίου σχετικά με το περιστατικό, στόχο είχε την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής ζωής και της τήρησης των κανόνων που την διέπουν.

Η ποινικοποίηση των διαδικασιών της λήψης απόφασης από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου Λυκείου Γέρακα στρέφεται ενάντια στη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, επιχειρεί να καλλιεργήσει το μίσος και το διχασμό ανάμεσα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως προσβάλλει και αμφισβητεί τον ίδιο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του λειτουργήματός μας. Η προσπάθεια να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της σχολικής ζωής και της σχέσης των παραγόντων της από τις αίθουσες του σχολείου στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν θα περάσει.

Ταυτόχρονα σχετικά με την προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος από ακροδεξιούς, εθνικιστικούς κύκλους, δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να διδάξουν την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αποτρέψουν τους μαθητές τους να πέσουν θύματα του φασισμού, να καταπολεμήσουν τη ξενοφοβία, να αντιμετωπίσουν αλυτρωτισμούς, το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο, να αποτρέψουν να χυθεί δηλητήριο στις ψυχές των μαθητών τους.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να καταδικάσει την προσπάθεια ποινικοποίησης της σχολικής λειτουργίας,  την επιδίωξη καλλιέργειας μισαλλοδοξίας και φανατισμού στο σχολείο και στην κοινωνία.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς τους να καταδικάσουν τις ενέργειες εκφοβισμού και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ποινική και διοικητική δίωξη των εκπαιδευτικών.