Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Φασιστική συμμορία σε θέση μάχης ενάντια σε μαθητές στο Ηράκλειο Δημοσιεύτηκε

Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμπτη 29/11), ε­πέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ. Στόχος της είναι να απειλήσει και να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο -για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή - κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας, που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι στον τόπο μας και διεθνώς.

Έτσι, μια φασιστική συμμορία περίπου 30 κουκουλοφόρων- αφού πρώτα κατέβασε το πανό με το σύνθημα «ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που είχε αναρτήσει, με τη συλλογική της απόφαση, η μαθητική κοινότητα, στη συνέχεια επιδόθηκε, για δυο ώρες, σε μια επίμονη προσπάθεια πρόκλησης των δημοκρατών μαθητών. Με υβρεολόγια και πέτρες ανά χείρας και λέγοντας το γνωστό σύνθημα της Χ. Αυγής, παρευρισκόμενοι εθνικιστές απειλούσαν τους έκπληκτους μαθητές, ενώ χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, παίρνοντας θέση μάχης(!) και κρατώντας μεγάλη εφεδρεία από πέτρες στο παγκάκι απέναντι από την είσοδο του σχολείου.

Λόγω της ουσιαστικής παρέμβασης του φύλακα - που έκλεισε την πύλη της αυλής μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις και...τον εξοπλισμό των εθνικιστών της Χ. Αυγής - αλλά και των μελών του συλλόγου διδασκόντων, που με το διάλογο έπεισαν τους μαθητές να μην παρασυρθούν από τους ομοϊδεάτες των Ναζί σε προσχεδιασμένα σκηνικά βίας, τα επεισόδια αποτράπηκαν.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών κατάγγειλε τις φασιστικές προκλήσεις, καθώς και την κυβερνητική αντιδραστική πολιτική που τις ανέχεται, τις αξιοποιεί και στην πράξη τούς στρώνει το δρόμο. Κάλεσε επίσης άμεσα την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της ανάπτυξης της τρομοκρατικής δράσης των φασιστών στα σχολεία και απαίτησε από την ΕΛΜΕ:

- Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ με ψήφισμά της την τρομοκράτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις συμμορίες της Χ.Αυγής.

- Να ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΝΟ σε όλα τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

- Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος σε σύσκεψη για την οργάνωση της ενωτικής συλλογικής πάλης ενάντια στον αλυτρωτισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό.