Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – εκπαιδευτικών στον Πειραιά: Άξιοι σταυροφόροι του αντικομμουνιστικού οπλοστασίου

«Οι ηγεσίες του ΚΚΕ(μ-λ) – Αγ. Κινήσεις, του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΑΣΕ, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ – Παρεμβάσεις νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει τους αγώνες που κάναμε ως εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα για να μην επιβληθούν στη χώρα μας μισθοί Κίνας, συντάξεις Βουλγαρίας και κοινωνία Αλβανίας. Χώρες που θεωρούν ακόμα ως πρότυπα κοινωνικά. Ακόμα και σήμερα θεωρούν την καλύτερη περίοδο του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και ως όραμα για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο Στάλιν. Όλα γι’ αυτούς «χάλασαν» με το θάνατό του. Πότε περιμένουν να κάνουν την «αυτοκριτική» τους  και να ζητήσουν συγγνώμη;»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι μικρό δείγμα ανακοίνωσης των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 23 Οκτώβρη. Λίγες μέρες μετά το ΣΔΟΕ εισέβαλε στην ΕΛΜΕ Πειραιά, όλως τυχαίως. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλό στόχο. Να διαβάλει οργανώσεις και κόμματα (Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΚΚΕ) και να υπερασπιστεί εμμονικά το έργο της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Για τον πρώτο λόγο ανασύρει όλο το αντικομμουνιστικό οπλοστάσιο που θα ζήλευαν παλιοί και νέοι σταυροφόροι του αστικού και φασιστικού μπλοκ (Γεωργαλάς, Καρατζαφέρης, Πλεύρης, Γεωργιάδης κ.α).

Είναι αλήθεια ότι κόμματα και οργανώσεις που τιμούν το «Κ» υπερασπίζουν την Σοβιετική Ένωση των Λένιν-Στάλιν και την Κίνα του Μάο Τσετούνγκ. Εκθειάζουν τον σοσιαλιστικό, αντιφασιστικό και φωτεινό – για τους λαούς – χαρακτήρα τους.

Είναι εξίσου αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του υποκλίνονται στις ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και σφίγγουν το χέρι φασιστών σαν του Σίσι στην Αίγυπτο, του Νετανιάχου στο Ισραήλ αλλά και του Τζιν Πινγκ στην Κίνα.

Θα … συνυπογράφαμε  τους λιβελλογράφους του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε για την υποστήριξη της Κίνας, της Αλβανίας, της Σοβ. Ένωσης. Μόνον που αυτοί επικροτούν την παλινόρθωση και τον καπιταλισμό σ’ αυτές τις χώρες. Εμείς όσα ενέπνευσαν τους κομμουνιστές σ’ όλο τον κόσμο.

Ο συντάκτης του ρυπαρογραφήματος πέρασε ξυστά από την αριστερά αλλά δεν έμαθε πολιτικά γράμματα. Ασχολείται επί πολύ με την «ψειρολογία» για να αποδείξει το μεγαλείο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση παρουσιάζοντάς την  -σχεδόν- σαν επίγειο Παράδεισο. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει επάξια το έργο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μειώνοντας τις δαπάνες (3,3% του ΑΕΠ) για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και αγωνίζεται για να περάσει την αξιολόγηση που το κίνημα την καθυστερεί εδώ και 30 χρόνια. Κανένα νέο σχολείο από τα 1500 που έκλεισε ή συγχώνευσε η συγκυβέρνηση δεν άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την εκλογή του διευθυντή από το σύλλογο διδασκόντων, όταν δεν χρησιμοποιείται για αφομοίωση των αντιστάσεων είναι … χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Θα συνιστούσαμε στους θρασύτατους συντάκτες και υπογράφοντες το αντικομμουνιστικό παραλήρημα να είναι περισσότερο σεμνοί και λιγότερο αποκαλυπτικοί στον κατήφορό τους.

Πάει πολύ οι αναθεωρητές της ιστορίας και οι αναχωρητές από το κίνημα να θέλουν να κάνουν υποδείξεις για το σοσιαλισμό προς τους κομμουνιστές. Άλλωστε τα συμπεράσματα από την παλινόρθωση στην Σοβιετική Ένωση ή στην Κίνα και τ’ αναγκαία διδάγματα για το λαϊκό και αριστερό κίνημα αφορούν σε αυτούς που μοχθούν για μια άλλη κοινωνία.

Δεν αφορούν τους υποταγμένους και τους ριψάσπιδες.

Νοέμβρης 2018

Οι Εκπαιδευτικοί του Μ-Λ ΚΚΕ