Εισβολή του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά γεννάει ερωτηματικά για ορισμένους, αλλά για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οργή και αγανάκτηση. Λίγες μέρες πριν τις απεργίες των συνδικάτων και τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, η εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ από τα οποία κατάσχεσαν τους υπολογιστές αποκτά πολιτικό ενδιαφέρον. Ξεπερνά τον πολιτικό συμβολισμό που μας γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω και μαζί με την παρουσία ασφαλιτών σε συγκεντρώσεις απεργών συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο. Αφήνουμε κατά μέρος την προσβολή στα «προσωπικά δεδομένα» που απεικονίζονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αρχεία της ΕΛΜΕ, αν και ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η εισβολή του ΣΔΟΕ ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό!

Η εισβολή του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά στοχοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα και συνδικάτα που «δεν το βάζουν κάτω».

Η τρομοκρατική επέμβαση της οικονομικής αστυνομίας του κράτους έχει ως στόχο το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, το οποίο κερδήθηκε με αίμα και αγώνες. Στην πόλη του Πειραιά πριν 100 χρόνια ιδρύονταν η ψυχή και ο νους της εργατικής τάξης στη χώρα μας. Το επαναστατικό ΚΚΕ. Έναν αιώνα αργότερα οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται την ανάσα της «οικονομικής χωροφυλακής» και διαισθάνονται ότι χρειάζεται κόπος και αγώνας για να κρατήσουν ζωντανές την αυτοτέλεια, ανεξαρτησία και απρόσκοπτη λειτουργία των σωματείων τους.

Την ώρα που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις «τρώνε τα λυσσακά τους» για να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους υπονομεύοντας και συκοφαντώντας, χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τον εκφασισμό απέναντι στα σωματεία.

Δε θα περάσουν!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία.