Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ υπονομεύει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης ενιαίου πανεργατικού αγώνα διασπώντας τους εργαζόμενους και απαξιώνοντας την απεργία

Και ενώ ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών καθώς και μία σειρά Εργατικών το Κέντρων της επαρχίας κήρυξαν απεργία για τις 14 του Νοέμβρη, η ΓΣΕΕ μετά από συνεδρίαση την Πέμπτη 1/11 αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Νοέμβρη!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετά από την επίμονη άρνησή της να καλέσει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ενάντια στον νέο προϋπολογισμό λιτότητας και μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απόλυτης σιωπής και παραλυσίας μπροστά στα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, τελικά πήρε μία απόφαση η οποία επιτείνει το κλίμα υπονόμευσης και διάλυσης που επικρατεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η προσπάθεια διαμόρφωσης ξεχωριστών κέντρων αγώνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλεί σε διακλαδική απεργία 1 Νοέμβρη και το ΠΑΜΕ να καλεί σε απεργία 8 Νοέμβρη, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δημιούργησε ένα μπάχαλο και μία διαλυτική κατάσταση. Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη ανάγκασε αυτές τις δυνάμεις να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους, με το ΠΑΜΕ να αλλάζει ημερομηνία καλέσματος.

Και αφού άρχισε να διαμορφώνεται η 14η Νοέμβρη ως ημερομηνία πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που θα μπορούσε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μία σειρά Εργατικά Κέντρα να ακολουθούν την ημερομηνία της ΑΔΕΔΥ, η ηγεσία της ΓΣΕΕ με τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ αποφάσισαν να καταστρέψουν αυτήν τη δυνατότητα προκηρύσσοντας τελικά άλλη ημερομηνία.

Η στάση αυτών των δυνάμεων είναι ξεκάθαρα στάση υπονόμευσης και κουρελιάσματος κάθε δυνατότητας να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι μαζικά ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, Ε.Ε. και εργοδοσίας, βάζουν πλάτη στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, απαξιώνουν το απεργιακό δικαίωμα! Άλλωστε ακόμα και μέσα από το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συντονισμού των εργαζομένων κόντρα στα μέτρα περικοπών, φτώχειας και ανεργίας· μέσα σε τρεις σειρές «ξεπετάνε» τα εργατικά αιτήματα και στη συνέχεια αναλώνονται σε ενδοπαραταξιακές κόντρες για να καταλήξουν στο τέλος να απευθύνουν κάλεσμα στις οργανώσεις της «κοινωνικής συμμαχίας!»

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να καταγγείλουν την κατάπτυστη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να απομονώσουν και να ανατρέψουν αυτές τις δυνάμεις, να δώσουν τη μάχη για διαμόρφωση όρων που θα οδηγούν σε ενιαίους πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες, ενάντια στον αντιλαϊκό-αντεργατικό Προϋπολογισμό!