Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρέμβαση του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Στις 31 Οκτώβρη επιτελείο του ΣΔΟΕ προχώρησε σε μια απρόσμενη «επίσκεψη» στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και με ακραία προκλητικό τρόπο προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του σωματείου, έπειτα μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία.

Η κρατική αυτή επέμβαση στη λειτουργία του σωματείου ούτε τυχαία είναι, ούτε φυσικά και γίνεται για τον «έλεγχο της νομιμότητας». Αποτελεί ευθεία αντιδημοκρατική πράξη που γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα στον περιορισμό, την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην χειραγώγηση και τον έλεγχο των σωματείων και της ελεύθερης δράσης τους. Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, μέσα από αυτή την παρέμβαση δείχνουν τις πραγματικές αντιδημοκρατικές τους προθέσεις.

Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά ενός σωματείου αποτελεί ύψιστη πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Τα σωματεία στηρίζουν την αυτοτελή λειτουργία και δράση τους από τις συνδρομές των μελών τους, από το υστέρημα των εργαζομένων. Τα σωματεία δεν λογοδοτούν στο αστικό κράτος παρά μόνο στα μέλη τους και στους εργαζόμενους. Μπροστά στην επίθεση που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα οι εργαζόμενοι οφείλουν να προασπίσουν αποφασιστικά, μαζικά και μαχητικά τα σωματεία. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!