Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το Συνδικαλιστικό Νόμο και φέρνει άρον- άρον τροπολογία τη Δευτέρα το απόγευμα για να ψηφιστεί την Τρίτη 5/12/2017 από τη Βουλή. Προβλέπει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της δυνατότητας για απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων, για να εμποδίσει όσο γίνεται την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων σ' όλα αυτά που έχουν εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και σ ΄ αυτά που έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν από δω και πέρα.

οι μάσκες έπεσαν

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα ιδεολογήματα για το χρέος και το έλλειμμα για να δικαιολογήσει την επίθεση στους μισθούς των εργαζομένων, τον οικονομικό στραγγαλισμό σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Τώρα, είναι απολύτως φανερό ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αποκλειστικά για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Ο ιεργαζόμενοι έχουν παλέψει με το αίμα τους για το δικαίωμα στην απεργία. Απεργούσαμε ως τώρα, θα συνεχίσουμε να απεργούμε ακόμη και παράνομα. Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται και διάταξη για τον τρόπο αποζημίωσης σε εργατικά ατυχήματα : θα πρέπει να αποδεικνύεται δικαστικά δόλος του εργοδότη!

Η κυβέρνηση παίρνει αντεργατικά μέτρα , προσπαθώντας να ανακόψει το θυμό των εργαζομένων που φουσκώνει. Όμως η οργή όλο θα αυξάνει και θα γίνεται ποτάμι, τόσο που θα αυξάνουμε θα ατσαλώνουμε και θα γινόμαστε όλο και πιο αποφασισμένοι.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

Άμεσα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων για κλιμάκωση του αγώνα

Για να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην απεργία

Για να αποτρέψουμε το υποχρεωτικό 30ωρο, τις προωθούμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την εργασία μας, το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4/12/2017

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Π.Ε-Δ.Ε.

Μαριόλης Δημήτρης
Παπαθανασίου Αργύρης
Δανιήλ Μαρία
Καρυώτης Δημήτρης