Χάσαμε ένα πολύτιμο σύντροφο και δάσκαλο

Έφυγε από τη ζωή πρόωρα ο δάσκαλος Σταύρος Καλλώνης μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη, την Δευτέρα 28 Αυγούστου. Τίμιος αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια, αριστερός Δάσκαλος που δίδασκε με το παράδειγμα και τη στάση του, βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, υπηρετώντας το σωματείο του από τις τάξεις των Παρεμβάσεων ΠΕ. Με το σύντροφο Σταύρο βρεθήκαμε στους κοινούς αγώνες δασκάλων και καθηγητών, στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.

Ο σύντροφος Σταύρος φεύγει από κοντά μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Έφυγε από τη ζωή σε μια περίοδο που η μανιάζει η αντικομμουνιστική θύελλα. Οι «από πάνω» επιδιώκουν λυσσαλέα να ξαναγράψουν την ιστορία, αθωώνοντας τους ανοιχτούς εκπροσώπους του φασισμού, για να διαγράψουν από τη μνήμη του λαού μας τους σκληρούς αγώνες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ, που τόσο πολύ τίμησε και υπεράσπισε με τη δουλειά και τη μελέτη του ο Σταύρος.

Ο σύντροφος Σταύρος έφυγε από κοντά μας σε μια περίοδο παρατεταμένης υποχώρησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Την ώρα μαίνεται η αντιλαϊκή επέλαση όλης της αντίδρασης ντόπιας και ξένης, ο λαός μας φαίνεται να βρίσκεται – πρόσκαιρα – στο περιθώριο.

Δίνουμε υπόσχεση πως με το ίδιο πείσμα, την επιμονή, το χαμόγελο και την αισιοδοξία που μας χάριζε απλόχερα ο σύντροφος Σταύρος, θα συνεχίζουμε να διαβαίνουμε για να δουν προκοπή και να έχουν μόρφωση τα παιδιά του λαού μας, για να ορθώσουμε ξανά και συλλογικά το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε για να ζήσουμε καλύτερες μέρες.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο χαμό του Σταύρου στη σύντροφο της ζωής του Βάσω, στα παιδιά του Στέλιο και Παυλίνα καθώς και στους συγγενής και οικείους του.