Αλίμονο στον κλάδο που έχει τέτοιους εκπροσώπους

Αν ισχύει ότι ο λόγος προδίδει τον λέγοντα τότε η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στην ΟΛΜΕ θα πρέπει να έχει σοβαρό πονοκέφαλο. Διότι αυτά που λέει και γράφει (σκέφτεται;) ο Ν.Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος ονειρεύεται τη θέση του προέδρου, της ιστορικότερης, πολυπληθέστερης και πνευματικότερης ομοσπονδίας του τόπου, είναι «άνω ποταμών». Ανάξια για κάποιον που θέλει να λέγεται δάσκαλος, ανιστόρητα έως θανάτου, ανελλήνιστα έως δακρύων, κυριολεκτικά μαύρα κι αραχνιασμένα.

Μ' αφορμή την πρόσφατη αξιολόγηση των διευθυντών και την «αναχώρηση» του ΔΣ της ΟΛΜΕ απ' το πεδίο μάχης, ο Ν.Π. ενθυμούμενος τη στρατιωτική θητεία του γράφει: «Προφανώς οι απόγονοι των εγκληματιών της περιόδου '44-'49 έχουν αυτό το δικαίωμα». Δηλαδή να αποκαλούν τη δεξιά «φασιστοδεξιά» και «τραμπούκους». Για όποιον γνωρίζει δύο δράμια ιστορίας κατανοεί τι συνέβη το 1944-46 στον τόπο μας, με την ανοιχτή τρομοκρατία των πρώην δοσίλογων, τις 6.500 δολοφονίες αριστερών και δημοκρατών, τους βιασμούς γυναικών, τα φασιστικά πογκρόμ. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τα έργα του μοναρχοφασισμού το 1946-'49 με τις πλάτες της Αγγλίας-ΗΠΑ. Καταγράψαμε εκτελέσεις, εξορίες, φυλακές, ξερονήσια, το Νίκο Μπελογιάννη κι όλη τη θηριωδία του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους. Μόνο αδαείς ή συνειδητοί ακροδεξιοί πάσχουν αθεράπευτα από τον ιό της λήθης και της ιστορικής στρέβλωσης.

Σ' ότι αφορά τον βίο και την πολιτεία στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος: ο λαός μας λέει πως δε μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Διότι άλλοι εκπαιδευτικοί, σαν τη σ. Αγγελική Φατούρου, υπηρετούν την εκπαίδευση με την ψυχή τους δοσμένη στα παιδιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, είναι αγαπητή σε φίλους και σεβαστή στους εχθρούς, έχουν το σαράκι του δασκάλου στο dna τους και άλλοι, όπως ο Ν. Παπαχρήστος, όντες παιδιά του κομματικού σωλήνα, μακριά από τους αγώνες και το σχολείο, σφραγιδοκράτορες, «ημετεριστές» ή πολύ περισσότερο κρατικοί στρατοχωροφύλακες. Για ποια σύγκριση να μιλήσουμε όταν βοά ο τόπος.

Όσο για το ύφος και ήθος του Ν.Π αρκεί να διαβάσουμε την σε «τσάτρα-πάτρα» ελληνικά ανακοίνωσή του, με λεξιλόγιο 5-6 εκφράσεων: «Μαλακισμένη», «αριστεριστές», «προβοκατόρισσα», «εξτρεμιστές» και άλλα τέτοια παρόμοια βγαλμένα από το διπλανό αστυνομικό τμήμα. Αυτούς τους εκπροσώπους θα 'χει η ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ;

Εμείς ως Εκπαιδευτικός Όμιλος, τμήμα των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλος για παιδεία και αξιοπρέπεια. Σ' αυτόν τον ύπατο στόχο θα κριθούμε και όχι από τις άναρθρες κραυγές της ακροδεξιάς. Άλλωστε «Κυριακή κοντή γιορτή». Έρχεται το συνέδριο της ΟΛΜΕ κι εκεί θα φανεί ο καθείς και τα όπλα του.

Αθήνα 25/06/2017