Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Όλοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη!

ΕΡΓΑΣ - Εκπαιδευτικός Όμιλος 

Όλοι στην απεργία  της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Το  αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται προ των πυλών.  Οι προσταγές των «θεσμών» είναι ξεκάθαρες, απαιτούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμούς στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην προκήρυξη απεργιών, ακόμα μαγαλύτερη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού με στόχο την περαιτέρω μείωσή του. Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο προσπαθεί να παρουσιάσει τα μέτρα αυτά ως νίκη των διαπραγματεύσεών της, στην πραγματικότητα όμως το σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα νέο τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Ειδικά όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, οι ελαστικές μορφές εργασίας επεκτείνονται. Η κυβέρνηση προσπαθεί να «μπαλώσει» τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και τις δημόσιες υπηρεσίες με «κινητικότητα» υπαλλήλων, αναπληρωτές, συμβασιούχους και επισφαλείς εργαζόμενους. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο συμπιέζει τους μισθούς πλήττοντας ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται,  στο ΤΑΙΠΕΔ -το υπερταμείο ξεπουλήματος- μπαίνουν ακόμα και οι σχολικές κτηριακές υποδομές.

Απέναντι στη νέα αυτή επίθεση οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την απάντησή τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους και την αντίστασή τους με στόχο να μπει φραγμός στα νέα αντεργατικά μέτρα.

Να καταγγείλουν την υποταγμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος-ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ- που  για άλλη μία φορά επιχειρεί να υπονομεύσει τη δυνατότητα των εργαζομένων  να αντιδράσουν ενωτικά, μαζικά και μαχητικά.

Η απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να εξαγγείλει απεργία στις 8 Δεκέμβρη, δηλαδή σε διαφορετική μέρα από αυτήν που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη, διασπά τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποδυναμώνει την αντίστασή τους και υπονομεύει τη μαζικότητα των  απεργιακών κινητοποίησεων. Ιδιαίτερα σήμερα που το αντεργατικό νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στην απεργία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όφειλαν να συντονίσουν τους εργαζόμενους σε ενιαίο αγώνα και να καλέσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η άρνηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για έναν κοινό βηματισμό υποσκάπτει τη δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος και τελικά δίνει χέρι βοήθειας στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης, εργοδοτών και κουαρτέτου. Από την άλλη μεριά η τακτική του ΠΑΜΕ, που στην αρχή καλούσε σωματεία του ιδιωτικού τομέα σε συμμετοχή στην απεργία της 24ης Νοέμβρη και τελικά ανακάλεσε καλώντας στις 8 Δεκέμβρη προκειμένου να συμβαδίσει με την απόφαση της ΓΣΕΕ, λειτουργεί διαλυτικά και συμβάλλει στην αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποίησεων.

Η συνδικαλιστική τακτική της ηγεσίας του σ.κ. και κυρίως της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που υπηρετεί τη διάσπαση των αγώνων, την υποταγή και την ηττοπάθεια, πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων, πρώτα και κύρια με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποίησεις.

Το  γεγονός ότι επιχειρούν να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και  να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία δείχνει ότι ο συλλογικός αγώνας, το σωματείο και η απεργία αποτελούν τα μοναδικά πραγματικά όπλα στα χέρια των εργαζομένων. Με αυτά τα όπλα θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους νέους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Στις 24 Νοέμβρη απεργούμε!

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις!