«Πλεονάζουσα» είναι μόνο η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων! Να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά στα σχολεία!

Φαίνεται πως ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εμπέδωσε πολύ καλά όλα τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα και αφομοίωσε όλη την τεχνική της λασπολογίας, των προκατόχων του, για να χτυπήσει με τη σειρά του τους εκπαιδευτικούς και τα σχολειά. Διότι όταν «καθίσει» ο κουρνιαχτός από τις μεγαλοστομίες για τις χιλιάδες των επερχόμενων διορισμών και αποκαλυφθεί η αντίθετη ωμή μνημονιακή πραγματικότητα – αυτή των μηδενικών διορισμών – πρέπει αυτή να επεξηγηθεί δημόσια.

Και ο Ν. Φίλης ανακάλυψε έκπληκτος στα μέσα του Φλεβάρη πως περισσεύουν εκπαιδευτικοί που αντιστοιχούν σε 13.500 ώρες! Τι κι αν χιλιάδες σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στενάζουν κάτω από το βάρος των δυσαναπλήρωτων κενών σε εκπαιδευτικούς. Τι κι αν στα μέσα του Φλεβάρη και εκατοντάδες σχολεία αναγκάζονται ακόμα να κάνουν περικοπές στις διδακτικές ώρες και στα μαθήματα διότι εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν! Ξέχασε ο υπουργός Παιδείας τις δικές του δηλώσεις στις αρχές της σχολικής χρονιάς πως «τα κενά δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν εξ' ολοκλήρου». Τώρα λοιπόν αποφάσισε να περάσει στην αντίπερα όχθη και για να καλύψει τη γύμνια της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, ως πιστού υπηρέτη των μνημονιακών δεσμεύσεων και των «βέλτιστων» πρακτικών του ΟΟΣΑ, χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και τη χυδαιότητα των προκατόχων του.

Χρειάζεται περίσσιο θράσος – και απ' ότι φαίνεται ο υπουργός Παιδείας το διαθέτει – για να τολμά να καταγγέλλει πως «υπάρχουν ολιγομελή τμήματα με λιγότερα από 10 παιδιά», αναφερόμενος προφανώς στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Διότι αν διαβάσει κανείς ελάχιστα το σχολικό χάρτη θα διαπιστώσει πως στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων οι μαθητές εξακολουθούν και στοιβάζονται σε υπέρογκα τμήματα για τη «διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» δηλαδή στο όνομα των περικοπών των δαπανών!
Χάντρες και καθρεφτάκια είναι οι δηλώσεις του υπουργού για υποτιθέμενους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών, αφού ο ίδιος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσυπογράψει την αναστολή όλων των διορισμών για μια ακόμα χρονιά. Οι αναίσχυντοι δεν τηρούν ούτε τα ελάχιστα για μία (1) πρόσληψη για κάθε πέντε (5) συνταξιοδοτήσεις. Καταδικάζουν έτσι τα σχολεία και για την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουν με το ίδιο και ακόμα χειρότερο καθεστώς των χιλιάδων κενών και τους μαθητές χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Σχολείο.

Την ίδια στιγμή στήνει κακόγουστες φιέστες, του υποτιθέμενου «εθνικού διαλόγου» μαζεύοντας κάθε λογίς παρατρεχάμενους, συμβούλους, προϊσταμένους, πληρωμένους κονδυλοφόρους, πρώην στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος για να δώσουν τα χέρια στο προαποφασισμένο και προσυμφωνημένο πλαίσιο που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή του τρίτου μνημονίου. Και παρά το γεγονός ότι βρίσκει ευήκοα ώτα και πρόθυμους συνομιλητές ανάμεσα στους φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) και της ΔΑΚΕ(ΝΔ), οι εκπαιδευτικοί που αναπνέουν καθημερινά τον αέρα της κιμωλίας δεν τρώνε κουτόχορτο ούτε συναινούν στην πολιτική αυτή.

Είμαστε σε πόλεμο με την πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ολιγαρχίας, που θέλει να φτωχύνει το Δημόσιο Σχολείο, που επιδιώκει να «κοντύνει» τους εκπαιδευτικούς, που ανοίγει πόρτες εξόδου από την εκπαίδευση για χιλιάδες μαθητές. Οι ταξικές δυνάμεις στην εκπαίδευση δεν πρέπει να αφήσουν τις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) να σύρουν το συνδικαλιστικό κίνημα στους ανέξοδους και αδιέξοδους διαδρόμους των εθνικών διαλόγων και των κυβερνητικών σαλονιών.

Απαιτούμε

  •  Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα! Χωρίς καμία καθυστέρηση!
  • Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό, τη σύνταξη και τη δουλειά μας!

Αγωνιζόμαστε για

  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου για όλα τα παιδιά!
  • Την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης–ιμπεριαλιστών–ολιγαρχίας!

Όλοι στους δρόμους – όλοι στον αγώνα!
Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί!

Φλεβάρης 2016
Εκπαιδευτικός Όμιλος
www.antitetradia.gr