Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Την Κυριακή το μνημόσυνο του καθηγητή Βασίλη Καραμπάτσα

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα τελεστεί το μνημόσυνο του Καθηγητή Βασίλη Καραμπάτσα στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη.

O καθηγητής Βασίλης Καραμπάτσας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου μετά από ολιγόμηνη αλλά σκληρή πάλη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Καραμπάτσας γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν στα μέσα της δεκαετίας του ΄50. Παιδί πολιτικών προσφύγων από την Ήπειρο, σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 διορίστηκε καθηγητής σε σχολεία του Έβρου. Μετά τη μετάθεσή του στην Αθήνα εργάστηκε για πολλά χρόνια στο 5ο Γυμνάσιο Καλλιθέας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013.
Πολύ αγαπητός στους μαθητές και συναδέλφους του ο Βασίλης Καραμπάτσας ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Μέλος των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και του Μ-Λ ΚΚΕ (Οργάνωση Εκπαιδευτικών Αθήνας) βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Λάτρης της Ηπείρου, των χωριών της, των βουνών της και της μουσικής της, γλεντοκόπος, λάτρης της ζωής και των ανθρώπων, έλεγε συχνά στους μαθητές του: Ο άνθρωπος προκύπτει από τις πράξεις του σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι ον καθορισμένο από τη φύση.