Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Να γυρίσουν πίσω εδώ και τώρα τα κλεμμένα!

Συνάδελφοι,

Μετά την ταπεινωτική υποταγή στους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές δυνάστες και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου εξαθλίωσης και υποτέλειας, καταμεσίς του θέρους, μαζί με τη συμμαχία των προθύμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση και την εφαρμογή των λεγόμενων προαπαιτούμενων και εφαρμοστικών νόμων. Με σωρεία εκατοντάδων νομοθετημάτων που ξεκίνησαν ήδη να ψηφίζονται, θέλει να επιβάλλει στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων,νέα φοροληστεία, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, νέες ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 

 

Ξεθάβωντας και αναπαράγοντας όλη την σάθρη και ψεύτικη επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των πληρωμένων κονδυλοφόρων της περί «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει με τη βοήθεια της νέας επιτροπής σοφών, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Ξέχασε φαίνεται νωρίς η κυβέρνηση τις απανωτές λεηλασίες των αποθεματικών των ταμείων από τα θαλασσοδάνεια προς τη ντόπια πλουτοκρατία, τα δομημένα ομόλογα και το τζόγο στο χρηματιστήριο, την οικονομική συντριβή των ταμείων λόγω του «κουρέματος» του χρέους. Ξέχασε ακόμα και τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις της για επαναφορά της 13ης σύνταξης. Στο στόχαστρο της νέας αντιλαϊκής – αντιασφαλιστικής επιδρομής μπαίνουν για πολλοστή φορά τα όρια συνταξιοδότησης τα οποία εκτινάσσονται στα 40 χρόνια εργασίας και στα 67 έτη για όλους. Παράλληλα υλοποιούνται νέες οριζόντιες μειώσεις και περικοπές στις συντάξεις κύριες και επικουρικές μέσω της αύξησης των εισφορών, ενώ με την κατάργηση του ΕΚΑΣ η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα μπορεί πλέον να διασφαλίσει τους βασικούς όρους για την επιβίωσή της. Και ο κατάλογος των αντιασφαλιστικών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Οι όψιμοι αντιπολιτευτικοί τόνοι που τώρα σηκώνονται στα έδρανα του κοινοβουλίου δεν μπορούν να καλύψουν την ωμή πραγματικότητα πως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔκλέβουν τις συντάξεις και ρημάζουν τα ταμεία!

Συνάδελφοι,

Η ασφαλιστική κατεδάφιση θα έχει μεγάλη συνέχεια και με το τρίτο μνημόνιο αν δεν υπάρξει μια αποφασιστική μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την απόκρουση των καινούργιων αντιασφαλιστικών «εφαρμοστικών» νόμων που έχουν δρομολογηθεί. Πρώτο καθήκον είναι η μαζική αντίσταση, ο ενιαίος πανεργατικός – πανσυνταξιουχικός αγώνας με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες που να υψώνουν φράκτη αντίστασης απέναντι στη νέα μνημονιακή επέλαση.
Την ανάγκη αυτή δεν μπορεί να υπηρετήσει υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ η πλειοψηφία της οποίας (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) στην πραγματικότητα παίζει το ρόλο του απολογητή, συγκαλύπτοντας την κυβερνητική πολιτική μέσα στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα. Δεν μπορεί όμως να υπηρετήσει ούτε και η ηγεσία του ΠΑΜΕ που καταγγέλλει σωματεία και συνδικάτα σαν ξεπουλημένα ενώ την ίδια στιγμή «ζεσταίνοντας τις ταξικές μηχανές», όπως η ίδια υπογραμμίζει, καλεί τα συνδικάτα σε μια απεργία ένα μήνα μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων! Έτσι στην – κατά τα άλλα – ξεπουλημένη ΑΔΕΔΥ, χέρι – χέρι ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΜΕΤΑ – ΠΑΜΕ ψήφισαν την προκήρυξη απεργίας για τις 12 Νοέμβρη και μέχρι τότε κήρυξαν ... αναμονή!

Συνάδελφοι,

Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και τα αναχώματα των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητισμού και του αναχωρητισμού ώστε να συγκροτηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στη νεά μνημονιακή επιδρομή. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να προωθήσει και να οδηγήσει στην διεκδίκηση και επανακατάκτηση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που βάλλονται και που καταργήθηκαν από την πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ με τα απανωτά μνημόνια.

Σύνταξη – Ασφάλιση – Για όλους μας Δουλειά!
Κάτω τα αντεργατικά – αντιασφαλιστικά μέτρα!