Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!Πανεργατικός-Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!

Όλοι στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 15 Ιούλη.

Προσυγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ στην Αθήνα. Τετάρτη 7.00μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

Συνάδελφοι,

Ο λαός και ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος με το τρίτο κατά σειρά θυελλώδες Μνημόνιο πλήρους κοινωνικής, οικονομικής καταστροφής και υποδούλωσης στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα. Χρειάστηκαν μόλις λίγα 24ωρα για να καταρρεύσει όλη η κίβδηλη γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί δήθεν «έντιμης» και «σκληρής» διαπραγμάτευσης με τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Η πλατιά λαϊκή αποδοκιμασία, η αντίσταση στους τρομοκρατικούς εκβιασμούς της ντόπιας αντίδρασης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, καναλάρχες, ΣΕΒ, βιομήχανοι) και του ιμπεριαλισμού, η συντριπτική απόρριψη της πολιτικής των Μνημονίων, που εκφράστηκε με το ΟΧΙ, την αποχή, το άκυρο και το λευκό, μετατράπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επομένη σε ΝΑΙ, βάζοντας τα θεμέλια για ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο αχαλίνωτης εκμετάλλευσης του λαού και βαθύτερης υποδούλωσης της χώρας. Αποδεικνύεται τώρα, πως η κυβέρνηση επεδίωκε – μέσω του ΟΧΙ που πρόβαλε – την ευρύτερη δυνατή χειραγώγηση και ενσωμάτωση των πλατιών λαϊκών δυνάμεων για να νομιμοποιήσει και να συγκαλύψει – με αριστερά εύσημα – την δεξιά και αντιλαϊκή πολιτική της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναφέροντας την άθλια γραμμή της «εθνικής συνεννόησης» με τη συμμαχία των προθύμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, βάζει τάχιστα μπροστά για το τρίτο μνημόνιο. Ολόκληρο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα – με πρώτη την κυβέρνηση – υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών οι οποίοι τα θέλουν όλα εδώ και τώρα!

Τώρα ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Οι εξευτελιστικοί και ταπεινωτικοί όροι του νέου βάρβαρου Μνημονίου προβλέπουν σαρωτικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα με την άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών, το τσάκισμα των συντάξεων, ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία με την εκτίναξη του ΦΠΑ, νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νομιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστές δανειστές απαιτούν να βγουν στο σφυρί όλα τα «χρυσαφικά» και τα «ασημικά» της χώρας. Λιμάνια, δρόμοι, αεροδρόμια, όλη η δημόσια περιουσία εκποιείται στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους. ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν καθεστώς επιτροπείας και ελέγχου, για να υφαρπάζουν αυτόματα το «ζεστό» χρήμα από το στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Συνάδεφλοι,

Μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκής επέλασης, ο λαός και τα εργαζόμενα στρώματα δεν έχουν να επιλέξουν άλλο δρόμο από αυτό ξεσηκωμού και του ανυποχώρητου μαζικού αγώνα για να υπερασπίσουν την επιβίωσή τους. Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους, καμία κάλπικη ή πραγματική απειλή περί Grexit δεν πρέπει να υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονίων. Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους οφείλουν να μπουν τώρα σε τροχιά αγωνιστικού ξεσηκωμού για την απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επέλασης, για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση όσων ανατράπηκαν. Σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της συνθηκολόγησης και της υποταγής. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του αναχωρητισμού και της διάσπασης που από την απέναντι πλατεία καλούν τις λαϊκές δυνάμεις να «βγάλουν τα συμπεράσματά τους»! Μακριά απ' τις φωνές που καλούν την κυβέρνηση να «μην προβεί σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και να «σεβαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης».

Με την πίστη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις και στον ανυποχώρητο, μαζικό και εξωκοινοβουλευτικό αγώνα, να ορθώσουμε τείχος αντίστασης και πάλης.

Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων της καταλήστευσης και υποδούλωσης του λαού!
Κάτω η νέα συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ.
Ο δρόμος του μαζικού αγώνα η μόνη απάντηση στην επίθεση
Ούτε ΕΕ ούτε ΔΝΤ. Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

15 Ιούλη 2015

ΕΡΓ.Α.Σ – Εκπαιδευτικός Όμιλος