Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

01/02/2015

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 6 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξή τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους,

παραπέμφθηκαν σε νέα δίκη γιατί η εξουσία έτρεμε μπροστά σε ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης Ν∆-ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε.-∆.Ν.Τ.
Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών που είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, για να μην είναι πια καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους. Ζητούμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης.
∆ηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

  • Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους. Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι.
  • Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται.
  • Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.